Zijn je gebruikers klaar voor passkeys: 1Password zoekt mee naar antwoord

1Password introduceert een tool waarmee ontwikkelaars kunnen onderzoeken hoeveel gebruikers van hun oplossing vandaag al klaar zijn om passkeys te omarmen.

1Password introduceert de Passkey Ready-tool in het eigen Passage-platform. Die tool is gericht op webontwikkelaars die zich afvragen of het tijd is om passkeys te omarmen. De oplossing laat hen toe om te checken of gebruikers klaar zijn om de stap te zetten.

Evolutie over tijd

In essentie checkt Passkey Ready hoeveel gebruikers van een dienst zowel een compatibel toestel als een compatibele browser hebben. De tool zegt dus enkel iets over de mogelijkheden van een gebruiker om over te stappen naar passkeys, niets over zijn of haar capaciteiten of interesse.

Ontwikkelaars kunnen de tool snel integreren in een website of toepassing via een code-snippet. Zodra 1Password datapunten van honderd unieke bezoekers heeft verzameld, krijg je een melding in de Passage-console en verschijnen er data in het dashboard. Daar kan je zien hoeveel gebruikers klaar zijn, en hoe dat percentage doorheen de tijd evolueert. 1Password toont ook of er geografische verschillen zijn, en laat je toe te filteren op basis van toestel of browser.

Waarom passkeys?

1Password ondersteunt sinds vorig jaar zelf passkeys. Een passkey werkt met een duo van cryptografische sleutels. Eén sleutel woont op de dienst waarop iemand wil inloggen. De andere sleutel is van de gebruiker en is gekoppeld aan diens toestel. De key zit op het toestel achter een extra authenticatielaag zoals Windows Hello, een pincode of een vingerafdrukscan.

De gebruiker bewijst zijn identiteit omdat hij over het fysieke toestel met key beschikt en je daarop kan authenticeren, maar ook de inlogpagina is gegarandeerd de juiste, aangezien die de andere helft van de sleutel bezit. Een phishing-website kan er prachtig uitzien, maar zonder de juiste sleutel kan een crimineel passkey-authenticatie niet laten werken.

Passkeys zijn een veelbelovende technologie, die de wereld op termijn van de afhankelijkheid van wachtwoorden kan afhelpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home