Cisco stelt klaar te zijn voor de lancering van 5G

Cisco Systems heeft gisteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het praktisch klaar is voor de lancering van 5G. Het bedrijf heeft nu verschillende producten gereed liggen om de markt van draadloze communicatie – die nu aangevoerd wordt door Ericsson, Huawei en Nokia – flink te verstoren.

Dat meldt Reuters vandaag op basis van de presentatie die Cisco hield. Het bedrijf wil dat vooral doen door nieuwe bedrijven te steunen, die flexibele softwareversies maken van traditionele mobiele apparatuur. Cisco wil dus niet zelf de apparatuur maken, maar wel de providers steunen die eigen netwerken op kunnen zetten.

Voorlopers op 5G

Volgens de analyse van Reuters wil Cisco op deze manier aan netwerkproviders bewijzen dat investeringen in moderne infrastructuur en verregaande automatisering hen kunnen helpen met de gigantische groei naar data. Tegelijk zouden ze dan de kosten die gepaard gaan met deze toegenomen groei en de overgang naar 5G omlaag kunnen brengen.

Cisco zegt dat het samenwerkt met meer dan twintig verschillende netwerkproviders om de “volgende generatie 5G-diensten” aan te bieden. “Veel van de dingen die we je helpen doen, kan je al voor 5G doen,” aldus algemeen manager Yvette Kanouff. Zij heeft het dan vooral over zogenaamde voorgangers van 5G, die aanbieders helpen de toegenomen datavraag op te vangen. “Een aanbieder kan vandaag de dag al veel van de functionaliteit van 5G aanbieden, met tot wel 85 procent van de features.”

De pogingen van Cisco om de markt van Radio Access Network (RAN)-apparatuur te verstoren zullen niet met veel enthousiasme gezien worden door Ericsson en Huawei. De markt van RAN-apparatuur is de afgelopen jaren gekrompen en zal naar schatting in 2022 een waarde van 30,5 miljard dollar hebben.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home