Telenet bereidt Speedboost-optie tot 1 Gbps voor

Telenet

Telenet lijkt eindelijk klaar om gigabit-internet aan particuliere klanten aan te bieden. De Mechelse operator bereidt daarvoor een nieuwe Speedboost-optie voor, die naar verwachting later deze week officieel wordt gelanceerd, zo ontdekte Techzine.

Gisteren schreven we al dat Telenet verschillende aanpassingen doorvoert aan de internetsnelheden van zijn abonnementen. Zo wordt Internet Fiber 200 vervangen door het nieuwe All-Internet, met een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps in plaats van 200 Mbps.

Na publicatie van het artikel ontvingen we verschillende tips dat Telenet ook een nieuwe Speedboost-optie lanceert, die de maximumsnelheid verhoogt tot 1 Gbps download (en 40 Mbps upload) voor 15 euro extra per maand.

Speedboost 1 Gbps

Telenet adverteert op zijn website voorlopig nog de Speedboost 400-optie, maar in de productfiche van All-Internet wordt inderdaad gesproken over ‘Optie Speedboost 1 gbps’. Door de verhoging van de maximumsnelheid van 200 naar 300 Mbps, is het aannemelijk dat ook de Speedboost een upgrade krijgt.

 

optie speedboost 1 Gbps

Bron: Productfiche All-Internet, Telenet

Begin dit jaar schreven we al dat het coaxnetwerk van Telenet klaar is voor gigabitsnelheden, maar dat een commerciële lancering nog op zich liet wachten. Aanvankelijk wilde Telenet vanaf 2019 gigabitsnelheden aanbieden, maar het wilde zich uiteindelijk niet laten vastpinnen op die datum. De operator lijkt nu toch woord te houden door 1 Gbps als extra optie aan te bieden.

De gigabitsnelheid vereist minstens een Docsis 3.0-modem. Klanten die een witte modem van Telenet in huis hebben, moeten in principe zeker in aanmerking komen voor de nieuwe Speedboost-optie.

We hebben Telenet gecontacteerd met de vraag voor meer informatie en zullen dit artikel updaten van zodra we meer weten. Alleszins organiseert de operator donderdag een persconferentie in het kader van ‘De Grote Netwerf’, waarop het alle vernieuwingen officieel uit de doeken zal doen.

Update 24/09 9u30: Bij de zakelijke abonnementen is de nieuwe Speedboost-optie nog niet zichtbaar, maar Telenet bevestigt via Twitter dat de optie vanaf donderdag online zou moeten verschijnen met 1 Gbps download en 50 Mbps upload.

Gerelateerd: Telenet verhoogt internetsnelheden en maakt vast IP-adres optioneel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home