Telenet verhoogt internetsnelheden en maakt vast IP-adres optioneel

Telenet

Telenet heeft in stilte de snelheid van zijn internetabonnementen opgetrokken. Daarnaast maakt de provider zijn zakelijke abonnementen goedkoper door het aanbod van een vast IP-adres optioneel te maken.

De wijzigingen werden aan het licht gebracht door Tweakers. Opvallend is dat de keuze tussen Internet Fiber 100 en 200 verdwijnt, omdat die eerste formule door de aanpassingen nog weinig bestaansrecht heeft.

De snelheden van Basic Internet werden namelijk verdubbeld tot 100 Mbps download en 10 Mbps upload, identiek aan Internet Fiber 100. Het datavolume blijft wel begrensd op 150 GB per maand, terwijl dat voor Internet Fiber 100 op 200 GB lag. De prijs voor Basic Internet blijft onveranderd op 28,31 euro per maand.

Internet Fiber 200 werd omgedoopt tot de formule All-Internet en biedt, mits fair use policy, wel een onbeperkt datavolume. Telenet heeft ook hier de snelheden opgekrikt: 300 Mbps download en 20 Mbps upload. Ook hier blijft de prijs ongewijzigd; voor All-Internet betaal je 54 euro per maand.

Update 24/09/2019: Telenet lijkt daarnaast ook van plan om de Speedboost-optie op te krikken van 400 Mbps naar 1 Gbps.

Business Fibernet

Ook het zakelijk aanbod werd grondig herbekeken. Telenet gaat voortaan verder met twee formules: Business Fibernet S en Business Fibernet. Het S-abonnement biedt snelheden tot 150 Mbps download en 15 Mbps upload, met een datavolume van 200 GB per maand. Business Fibernet biedt een onbeperkt datavolume met snelheden tot 300 Mbps download en 30 Mbps upload.

De prijzen liggen respectievelijk op 32 en 52 euro per maand (exclusief btw). Dat is een stuk goedkoper dan de vorige formules, Business Fibernet 200 en Business Fibernet 240 Plus, die respectievelijk 52 en 82 euro kostten.

Eén reden daarvoor is dat Business Fibernet S inboet op snelheid en datavolume ten opzichte van Business Fibernet 200. Business Fibernet biedt wel meer snelheid en volume dan Business Fibernet 240 Plus, maar maakt van een vast IP-adres een extra optie van 28 euro per maand, terwijl dat voorheen standaard was.

De abonnementen die verdwijnen worden niet altijd één op één door een andere formule vervangen. We hebben Telenet gevraagd wat dit betekent voor bestaande klanten en updaten het artikel van zodra we meer informatie hebben.

Wigo en Yugo

Op de consumentenmarkt worden tot slot ook de bundels Wigo en Yugo aangepast. Voor Wigo, Wigo Home en Yugo stijgt de downloadsnelheid van 200 naar 300 Mbps. Wigo S en Wigo Home S zien de snelheid stijgen van 100 naar 150 Mbps.

Daarnaast lanceert Telenet een nieuwe Yugo S-formule met een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps voor vast internet en een mobiel datavolume van 10 GB voor één simkaart in plaats van 20 GB voor twee simkaarten. Hiervoor betaal je maandelijks 79 euro in plaats van 101,87 euro.

Gerelateerd: Telenet-dochter Tadaam test onbeperkt vast internet en tv via 4G

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home