Telenet-dochter Tadaam test onbeperkt vast internet en tv via 4G

Telenet

Een groep Telenet-ingenieurs heeft binnen de telecomgroep de start-up Tadaam opgericht. Die biedt digitale tv en onbeperkt vast internet via het 4G-netwerk aan vanaf 40 euro per maand.

Tadaam steunt volledig op mobiele technologie. “Geen kabels en geen techniekers meer nodig”, klinkt het op de website. “Het enige dat je nodig hebt zijn twee stekkers. Eén om de modem aan te sluiten en een andere om de tv-box aan te sluiten.”

Het aanbod bestaat uit twee formules. Voor 40 euro per maand kan je via een 4G/wifi-modem onbeperkt surfen aan een maximumsnelheid van 30 Mbps. Daarnaast krijg je via de Tadaam-app toegang tot meer dan 30 HD-kanalen op één scherm tegelijk, met ondersteuning voor live-kijken, pauzeren en opnemen. Voor 50 euro per maand wordt de snelheid opgekrikt naar 50 Mbps en kan je tv kijken op drie schermen tegelijk.

De tv-app is beschikbaar op Android en iOS, maar ook Apple TV, Android TV en verschillende smart tv’s. Je hangt niet vast aan een contract: het abonnement is op elk moment opzegbaar, waardoor het een flexibele oplossing kan zijn om tijdelijk internet en tv te voorzien op een andere locatie.

Opmerkelijk is dat webwinkels zoals Coolblue zelfs al een specifieke landingspagina met Tadaam-compatibele mediaspelers aanbieden, maar Telenet zelf nog geen enkele ruchtbaarheid heeft gegeven aan de dienst. Het bestaan van Tadaam werd opgemerkt door Tweakers en op het Userbase-forum.

Gerelateerd: Telenet ziet in 5G voor consumenten ‘geen business-case’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home