Apple en Intel in vergevorderd gesprek voor overname 5G-modembusiness

Intel 5G Modem

De geruchten over Apples interesse in Intels modemactiviteiten doen al een hele tijd de ronde en lijken steeds concreter te worden. De Wall Street Journal meldt dat beide bedrijven in finale gesprekken zijn voor een overname ter waarde van 1 miljard dollar.

Een officiële aankondiging van de overname zou volgende week al kunnen volgen, schrijft de Wall Street Journal.

Intel maakte in april bekend dat het zich terugtrekt uit de 5G-modembusiness, nadat Apple en Qualcomm het in hun jarenlange patentenstrijd op een akkoord hadden gegooid. Een gevolg daarvan was dat Apple opnieuw modems van Qualcomm zou gaan gebruiken en Intel zijn belangrijkste afnemer zag vertrekken.

Niet veel later zette Intel zijn mobiele modemactiviteiten in de etalage en algauw was het net Apple dat als potentiële koper werd getipt. Ook voor de 8.500 draadloze patenten die Intel enkele weken geleden te koop heeft gezet, viel al snel de naam van het bedrijf uit Cupertino.

Hoewel Apple voorlopig een nieuwe overeenkomst met Qualcomm heeft, is het geen geheim dat het bedrijf zijn afhankelijkheid van externe leveranciers liefst zoveel mogelijk beperkt. De afgelopen jaren trok Apple al verschillende onderdelen van het productieproces van de iPhone en andere hardware naar zich toe. Die piste onderzoekt het naar verluidt ook voor de ontwikkeling van eigen modems.

Voor de iPhones van 2018 was Intel de exclusieve modemleverancier. Door het portfolio en de ervaring van Intel onder zijn eigen vleugels te nemen – inclusief bestaand werk aan 5G-modems voor de iPhone – kan Apple de ontwikkeling van eigen modems versnellen en zijn afhankelijkheid van externe leveranciers verder verminderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home