Intel in gesprek met potentiële koper voor 8.500 draadloze patenten

5G modem intel

Intel heeft de ruim 8.500 draadloze patenten die het enkele weken geleden te koop had gezet van de markt gehaald. De chipmaker zou een exclusiviteitsperiode zijn aangegaan met een niet bij naam genoemde koper.

James Kovacs, directeur van de licentiemerken- en standaardengroep van Intel, stelde eerder geïnteresseerde partijen woensdagmiddag per e-mail op de hoogte. De exclusiviteit die het bedrijf voor nu met één partij is aangegaan “sluit een verdere inschakeling van andere bieders op dit moment uit”. Wel is er volgens hem een vooruitzicht dat het veilingproces opnieuw kan worden geopend. Uiteraard alleen wanneer beide bedrijven er niet in slagen een deal te sluiten. Iets wat voor nu niet aan de orde lijkt.

Volgens IAM is Intel naar verluidt gericht op de verkoop van 8.500 draadloze patenten, waaronder 6.000 patenten met betrekking tot 3G-, 4G- en 5G-cellulaire standaarden, en nog eens 1.700 patenten voor draadloze implementatietechnologieën.

Apple

Hoewel de potentiële koper niet bij naam genoemd wordt, moet Apple als een van de meest waarschijnlijke bieders worden beschouwd. Al kan het natuurlijk ook nog steeds een ander bedrijf, consortium of investeringsmaatschappij betreffen. Toch moeten speculaties rondom Apple serieus genomen worden. De computergigant heeft namelijk al langere tijd grote belangstelling voor de smartphonemodemactiviteiten van de chipmaker.

Apple is volgens de achtenswaardige analist Ming-Chi Kuo bezig met het ontwikkelen van eigen mobiele modems. Deze zouden naar verwachting tegen 2022 of 2023 klaar zijn. In deze kan het portfolio van Intel dus als zeer waardevol worden gezien voor de computergigant, die naar verwachting volgend jaar ook zijn eerste 5G-iPhone zal uitbrengen.

5G-gerelateerd intellectueel eigendom

Afgelopen april kondigde Intel aan dat het zich zou terugtrekken uit de 5G-smartphonemarkt. Een besluit dat naar alle waarschijnlijkheid samenhangt met de schikking tussen Apple en Qualcomm en het bereiken van een meerjarige leveringsovereenkomst, waarin Qualcomm 5G-modems voor toekomstige iPhones zal aanbieden.

Apple zou nu geïnteresseerd zijn in een overname van delen van de smartphonemodemactiviteit van Intel, inclusief de Duitse divisie. Als de computergigant daarbij ook nog eens de 8.500 draadloze patenten zou weten te bemachtigen, geeft dat het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid 5G-gerelateerd intellectueel eigendom. Iets waardoor Apple zijn draadloze technologieën kan bevorderen.

Gerelateerd: Apple verraadt ambities met aantrekking Arm-goeroe

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home