VMware neemt multi-cloud applicatiespecialist Avi Networks over

vmware

VMware neemt voor een onbekend bedrag Avi Networks over. De in 2012 opgerichte specialist in multicloud applicatiediensten helpt bedrijven om applicaties in de cloud te balanceren.

Sinds de oprichting wist Avi Networks via meerdere investeringsrondes ruim 115 miljoen dollar op te halen. Het bedrijf beweert het moderne alternatief te zijn voor loadbalancing-apparaten die nog afkomstig zijn uit een periode waar applicaties nauwelijks impact hadden en enkel on premises werden geïnstalleerd, aldus TechCrunch.

De zes jaar oude start-up biedt een modernere taakverdelingstool, die softwarevereisten in kaart brengt op basis van locatie of behoefte. Bovendien houdt het gegevens bij van deze vereisten. Een uitkomst voor bedrijven die steeds meer werklasten verplaatsen naar openbare clouds, zoals AWS, Azure en Google Cloud Platform.

Ontwikkeling VMware

VMware maakt een verschuiving door van een bedrijf dat organisaties helpt bij het bouwen en beheren van virtuele machines in een datacenter tot een bedrijf dat helpt ​​virtuele machines te beheren. Ongeacht of het zich afspeelt op locatie of in de openbare cloud. Door een partij als Avi Networks in te lijven, krijgt VMware nu de mogelijkheid organisaties ook bij te staan in het beheren van infrastructuur. Monitoring en load-balancing maken nu deel uit van de diensten. 

“Deze acquisitie zal onze Virtual Cloud Network-visie verder ontwikkelen, waarbij een door software gedefinieerde gedistribueerde netwerkarchitectuur alle infrastructuur overspant. Bovendien verbindt het alle onderdelen met de automatisering en programmeerbaarheid, die in de public cloud worden gevonden”, aldus Tom Gillis, senior vice president en algemeen directeur voor de business unit networking en security bij VMware.

“Door Avi Networks te combineren met VMware NSX kunnen organisaties verder inspelen op nieuwe kansen en bedreigingen. Ook kunnen ze nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen en services leveren voor alle applicaties en gegevens. Dit ongeacht waar ze zich bevinden.”

Versnellen multi-cloudimplementaties

Ook Avi Networks ziet een samenwerking met VMware als ‘een perfecte afstemming van visie, producten, technologie, go-to-market en cultuur‘. Het jonge bedrijf laat weten hun missie te willen voortzetten om zo hun klanten te helpen bij het moderniseren van applicatieservices. Dit mede door het versnellen van multi-cloudimplementaties met automatisering en zelfbediening. 

Avi Networks heeft inmiddels partijen als Deutsche Bank, Telegraph Media Group, Hulu en Cisco aan zich weten te binden. 

 

Lees ook: VMware neemt specialist in applicatie-packaging Bitnami over

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home