Chrome 76 béta blokkeert Flash helemaal en verbergt incognito tegen betaalmuren

chrome

Google sleutelt op dit ogenblik aan Chrome 76 en heeft net een béta beschikbaar gesteld. Na de grote aankondiging van Dark Mode in Chrome 73 en 74, bevatte 75 weinig nieuwe functies. Chrome 76 belooft belangrijke nieuwigheden voor uitgevers die gebruik maken van een betaalmuur.

Vanaf Chrome béta 76 kunnen websites niet langer detecteren wanneer je incognito surft. Dat lijkt onschuldig, behalve voor uitgevers die een aantal artikelen van hun website gratis tonen om daarna een betaalmuur te presenteren.

 

 

Voordien was incognito surfen herkenbaar en konden uitgevers hierop anticiperen door lezers toch richting een betaalmuur te sturen. Met de nieuwe béta is dat niet meer mogelijk en kan je perfect gratis artikelen blijven lezen incognito zonder dat je teller op nul komt te staan. Wanneer dat toch gebeurt, kan je incognito sluiten en opnieuw openen om de teller te resetten.

Flash & Dark Mode

Naast de detectie van incognito biedt Chrome voortaan de mogelijkheid om Flash volledig te blokkeren. De plug-in wordt pas in 2020 naar het sterfbed gedragen, maar Google gaat nu een stap verder. Vandaag blokkeert het standaard al individuele Flash-items. In de béta kan je naar chrome://settings/content/flash surfen en Ask First uitschakelen.

Tot slot kunnen webontwikkelaars voortaan een stukje code installeren om automatisch een donkere versie van hun website te tonen wanneer de browser van de gebruiker in Dark Mode staat. Enige vereiste is dat je een donker thema beschikbaar hebt voor je website, anders heeft de functie weinig nut.

De béta-versie van Chrome 76 is vanaf vandaag beschikbaar en bevat nog tal van kleine aanpassingen. Je kan de béta hier downloaden. Op 30 juli rolt Google de stabiele versie van Chrome 76 wereldwijd uit naar alle Chrome-gebruikers.

Gerelateerd: Chrome 75 bevat geheime leesmodus en veiligheidsupdates

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home