Chrome OS 74 krijgt betere PDF-ondersteuning

Google

Google rolt Chrome OS 74 uit naar Chromebooks. De nieuwste versie van het besturingssysteem bevat een handvol verbeteringen, onder andere op het vlak van PDF’s, de Google Assistent en webbrowsen.

Nu de nieuwste versie van Chrome is uitgerold naar Android, Mac, Windows en Linux is Chrome OS aan de beurt. Versie 74.0.3729.125 wordt zoals steeds gefaseerd uitgerold, en komt normaal gezien binnen nu en enkele weken op je Chromebook terecht. In de nieuwste versie vind je onder andere een betere PDF-lezer. De tool is voortaan uitgerust met annotatiefuncties, zodat je zaken kan aanduiden, onderlijnen of omcirkelen in verschillende kleurtjes.

Google maakt de surfervaring eenvoudiger met een verbod van de window.open()-API voor tabbladen die gesloten worden. Als je een site sluit, kan die met andere woorden geen nieuw tabblad openen. Een adblocker blokeerde dergelijk gedrag vroeger al, maar nu is het dus niet meer mogelijk voor pagina’s om de API op een dergelijke manier te misbruiken.

Assistent

Erg zichtbaar is de fusie van de zoekfunctie en de Google Assistent tot één geheel. Vanuit één venster stelt Google alles in het werk om je query te beantwoorden. Zo zoek je naar apps op je toestel, links op het web, of gewoon meteen de juiste informatie als je naar bijvoorbeeld het weer informeert. Eerder waren de zoekfunctie en de Assistent twee verschillende dingen die je afzonderlijk moest openen.

Verder voorziet Google nog enkele kleinere verbeteringen zoals ondersteuning voor externe camera’s, aangesloten via USB. Denk daarbij aan webcams of documentcamera’s. Voortaan kan je ook bestanden rechtstreeks downloaden naar een map naar keuze in de My Files-root, waar je vroeger beperkt was tot de downloads-map. Linux-applicaties die draaien op Chrome OS krijgen dan weer ondersteuning voor audio.

Het volledige log van wijzigingen vind je op de blog van Google zelf.

Gerelateerd: Chrome OS voor enterprises krijgt Linux-ondersteuning

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home