Google Cloud Run combineert serverless en containers

google cloud

Google combineert twee van de grootste trends binnen app-ontwikkeling in één dienst: serverless en containers. Google Cloud Run is gebaseerd op een open API van Knative. Tegelijk lanceert Google Cloud Run for DKE met een focus op Kubernetes.

Op Google Cloud Next ’19 benadrukt Oren Teich, Director of Product Management for serverless dat Google Cloud Run ontstaan is uit vraag van de klant. Volgens hem genieten ontwikkelaars van de flexibiliteit en snelheid van een serverless architectuur, maar zoeken ze tegenlijk naar meer rekenkracht. Ze willen toegang  tot de full stack.

“Cloud Run is een gloednieuw product dat Docker containers neemt en de ontwikkelaar direct een URL geeft”, zegt Teich in een blogpost. “Dit is uniek binnen de industrie. We zorgen voor alles; van de top met SSL, provisioning en routing tot helemaal onderaan het draaien van de containers. Je betaalt enkel per honderd milliseconden wat je echt nodig hebt en alles wordt end-to-end beheerd.”

Cloud Run

De GKE-tool biedt dezelfde voordelen, behalve dat ontwikkelaars hun containers draaien op Googles GKE-versie van Kubernetes. Volgens Teich genieten ontwikkelaars van exact dezelfde ervaring en dezelfde code. “Ze hebben de G Cloud command line, dezelfde UI en onze console. Ze kunnen met één klik de bestemming kiezen die ze zelf willen”, benadrukt Teich.

 

 

Deze nieuwe technologie is gestart uit een openbron initiatief van Google vorig jaar onder de noemer Knative. Google Cloud Run is gebaseerd op de open API van Knative. De runtime omgeving laat je toe om serverless workloads overal te draaien waar je maar wil. Dit kan op het Google Cloud Platform, op een GKE-cluster of een eigen zelfbeheerde Kubernetes cluster.

Waarom is serverless zo belangrijk? Het zorgt ervoor dat ontwikkelaars niet meer hoeven na te denken over de benodigde rekenkracht. Ze moeten hun applicatie niet meer laden in een specifieke virtuele machine. Google neemt in dit geval de configuratie voor zijn rekening en zorgt voor de exacte provisionering en rekenkracht.

Gerelateerd: Google Anthos gaat voor hybrid- en multicloud met AWS en Azure

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home