HPE en Nutanix slaan handen in elkaar voor hybride cloudaanbod via GreenLake

Nutanix

HPE gaat samenwerken met Nutanix in zijn GreenLake-ecosysteem. Bovendien gaat Nutanix via het eigen kanaal HPE-hardware aanbieden met daarop de eigen software.

Nutanix, ooit met achterdocht bekeken door HPE, wordt nu een partner van die laatste. HPE gaat via het GreenLake-ecosysteem hybride cloud as-a-service aanbieden via het Enterprise Cloud OS van Nutanix. Flexibiliteit aan een aangenaam prijskaartje is hier het doel. Nutanix gaat van zijn kant HPE-hardware verkopen via het eigen kanaal. Het bedrijf zal HPE-servers verkopen met daarop datzelfde Enterprise Cloud OS, en dat als totaaloplossing. HPE is in dat scenario de OEM voor het eindproduct dat Nutanix aanbiedt.

Goed koppel

Langs de ene kant is de samenwerking logisch, aangezien HPE een uitgebreid hardwareportfolio heeft dat mooi aansluit bij de softwarecapaciteiten van Nutanix. Langs de andere kant zijn de twee partijen historisch gezien geen grote vrienden. In 2017 was HPE nog slechtgezind op Nutanix toen dat bedrijf zijn hyperconverged-oplossing op eigen initiatief beschikbaar maakte op ProLiant-hardware van HP.  HPE liet toen verstaan dat het logisch was dat Nutanix wilde meespelen op zijn hardware, maar dat klanten daarvoor toch beter af waren met HPE’s eigen Hyper Converged-oplossingen. Die zijn gebaseerd op SimpliVity.

Vandaag heeft Nutanix zich ontpopt tot een hardware-agnostisch bedrijf dat in hoofdzaak software aan de man wil brengen die ervoor zorgt dat de IT-omgeving gewoon werkt, hyperconverged of niet, on premises of in de cloud. In die hoedanigheid is een samenwerking tussen de twee een stuk vanzelfsprekender.

Keuzevrijheid

Het gecombineerde aanbod van HPE en Nutanix komt geleverd met de AHV-hypervisor van die laatste. Daarmee kunnen bedrijven meteen aan de slag met gevirtualiseerde SAP, Oracle of Microsoft-workloads, zonder dat ze hoeven te investeren in een afzonderlijke hypervisor. De kostenbesparing is een speerpunt voor het gezamenlijke aanbod. Langs de andere kant is keuzevrijheid in een tijd waarin vendor lock in steeds meer als kritiek minpunt wordt gezien, een grote meerwaarde.

Dat de samenwerking gefocust is op HPE’s GreenLake-aanbod, hoeft niet te verwonderen. Met GreenLake wil HPE de brug slaan tussen klassieke on premises-IT en een cloudmodel. Een hybride oplossingen gebouwd met lokale servers en een stuk cloudinfrastructuur bij bijvoorbeeld AWD of Azure moet flexibiliteit leveren. Nutanix gaat er net prat op dat het het management van dergelijke gecombineerde infrastructuur eenvoudig maakt.

Gerelateerd: HPE start hybrid cloud-as-a-service, ondersteunt Azure en AWS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home