Microsoft Edge op Chromium gelekt: ga zelf met de browser aan de slag

microsoft edge chromium

Microsoft sleutelt hard aan een nieuwe versie van Edge op basis van de Chromium-engine van Google. De browser wordt momenteel nog intern getest, maar een gelekte versie is beschikbaar voor iedereen om te downloaden.

De gelekte browser wordt oorspronkelijk gedeeld in een zip-bestand op het PCBeta-forum, maar die versie vereiste heel wat Chinese kennis om aan de praat te krijgen. Twittergebruiker wbpluto maakt het ons veel gemakkelijker met een rechtstreekse Mega-link. Wie het bestand downloadt en installeert, kan met Chromium Edge aan de slag.

https://twitter.com/wbpluto/status/1110121154893611009

Belangrijk om te weten: we hebben de download laten scannen door meerdere antivirusprogramma’s. Omdat het van een onofficiële bron komt, kunnen we niet 100 procent garanderen dat het bestand veilig is.

Bijzonder afgewerkt

Zoals we gisteren schreven, biedt de huidige versie al een bijzonder afgewerkte ervaring. De browser laat het midden tussen Chrome en Edge, en ondersteunt al een aantal cruciale functies zoals browserextensies en synchronisatie.

Tegelijk ontbreken nog enkele typerende Edge-functies die vaste gebruikers van de browser mogelijk zullen missen. Denk aan de mogelijkheid om tabs opzij te zetten en het schrijven en markeren over een webpagina.

We vermoeden dat Microsoft stilaan klaar is om de publieke preview van de browser uit te rollen. Wie liever wacht op de officiële versie, kan zich nog steeds aanmelden voor het Edge Insider-programma.

Gerelateerd: Microsoft Edge op Chromium lijkt bijna klaar voor publieke preview

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home