iOS-patch voor FaceTime afluisterbug opnieuw uitgesteld

Apple werkt intensief aan iOS 12.1.4 om de vervelende FaceTime-bug op te lossen. In tussentijd heeft het FaceTime Group chats uitgeschakeld wereldwijd tot de oplossing klaar is. De belofte van een patch eind vorige week, werd niet ingelost.

Vorige week kwam een van de ergste iOS-problemen ooit aan het licht. Een bug in FaceTime laat je meeluisteren aan de andere kant van de lijn, nog voor de ontvanger het gesprek heeft aangenomen.

De fout zit in de manier waarop FaceTime omgaat met groepsgesprekken. Het volstaat om jezelf aan een oproep toe te voegen, voordat de ontvanger heeft opgenomen. De app denkt dan dat het om een actief groepsgesprek gaat en begint al audio van de ontvanger door te sturen.

iOS 12.1.4

Apple heeft ondertussen een officieel statement gegeven rond het FaceTime-probleem. Daarin laat het weten dat de originele deadline van eind vorige week niet gehaald werd en dat ze mikken op een release ergens deze week.

Apple laat ook weten dat van zodra ingenieurs door hadden dat er een probleem was, ze onmiddellijk Group FaceTime hebben uitgeschakeld. Direct daarna werd er werk gemaakt van een patch.

Het grote vraagteken is nu wat er gaat gebeuren met de app wanneer niet iedereen iOS 12.1.4 installeert. Zal Apple stelselmatig Group FaceTime inschakelen? Hoe zal Apple andere gebruikers aanmanen om die nieuwste update te installeren?

Groepsgesprekken werden eind oktober aan FaceTime toegevoegd met de update naar iOS 12.1. De introductie van de functionaliteit moest normaal samen vallen met de lancering van iOS 12, maar werd uitgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home