Collibra eerste Belgische ‘unicorn’ met waardering boven 1 miljard

Collibra

Collibra haalt 100 miljoen op bij CapitalG, het durfkapitaalfonds van Google-moeder Alphabet, en wordt nu op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd. Het is daarme de eerste ‘unicorn’ onder de Belgische techstart-ups.

Collibra is een softwarebedrijf uit Brussel, dat zich specialiseert in data governance. De scale-up werd in 2008 opgericht door Felix Van de Maele en telde het afgelopen september ongeveer 350 medewerkers. Tegen eind 2019 moet dat aantal volgens De Tijd toenemen tot 650.

Wereldwijd maken al 300 bedrijven uit verschillende industrieën gebruik van de software van Collibra om hun data te beheren en stroomlijnen doorheen de organisatie. Door de explosieve groei aan data is er steeds meer vraag naar tools voor data governance, zeker nu dankzij de GDPR sinds mei vorig jaar strengere regels gelden voor het bewaren en verwerken van persoonlijke gegevens.

Inzicht uit data

“Meer dan ooit leven we nu in een economie waarin de meest innovatieve bedrijven worden gevoed door data. Het is ons meest waardevolle bezit geworden”, zegt Van de Maele. “Deze investering is een bewijs van het leiderschap van Collibra en ons vermogen om klanten te helpen hun marktpropositie te transformeren door middel van gegevensgestuurd inzicht.”

De nieuwe investeerder, CapitalG, moet Collibra toelaten om meer in te zetten op artificiële intelligentie, dankzij de expertise van Google. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Collibra en Googles AI-expertise te huwen met Collibra’s leiderschap op het gebied van gegevenssamenwerking, workflowbeheer en risicobeheer”, zegt Derek Zanutto van CapitalG.

De financiering komt op de hielen van een recordjaar voor Collibra, met een toename van 80 procent van de terugkerende inkomsten op jaarbasis en een snelle expansie wereldwijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home