Huawei en LG lanceren 5G-telefoons op MWC

Dat er nog geen commerciële 5G-netwerken bestaan, houdt smartphonebouwers zoals Huawei en LG niet tegen om toch 5G-smartphones op de markt te brengen. Op MWC plannen beide een nieuw toestel te lanceren.

Huawei wil zijn eerste 5G-smartphone lanceren op MWC op 24 februari. Dat verklapte de Chinese technologiereus gisteren zelf tijdens een event in Bejing. De telefoon zal draaien op een Balong 5000 chipset, en is compatibel met standaarden van 2G tot 5G. De telefoon moet theoretisch een maximale downloadsnelheid halen van 4,6 Gbps tot 6,5 Gbps, al naargelang de gebruikte frequentieband.

Huawei wil duidelijk één van de eerste 5G-spelers zijn. Niet verwonderlijk nu blijkt dat de telefoonbusiness van het bedrijf voor het eerst groter is dan de telecom- en netwerkpoot. Huawei moet zich bovendien op positieve manieren in de schijnwerpers blijven zetten aangezien het de wind van voren krijgt van menig westerse overheid.

Ook LG pakt uit

Ook LG zal een 5G-toestel lanceren op MWC. Die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 855: het nieuwste en krachtigste dat Qualcomm te bieden heeft. Verder zijn er weinig details over dit toestel bekend. Het zou een ‘vapour chamber’ gebruiken voor koeling, en een 4.000 mAh-batterij hebben.

Eén vraag dringt zich op: wat zijn we met de aankondigingen van LG en Huawei? Een 5G-smartphone staat goed op een beursstand of in een persbericht, maar een echte meerwaarde voor de eindgebruiker ontbreekt. Nergens ter wereld is er al een commercieel 5G-netwerk ter beschikking. Het zal nog jaren duren vooraleer 5G bij ons even prevalent is als 4G. Eer het zover is, is de kans heel groot dat je alweer op zoek bent naar een nieuwe smartphone.

Deze eerste generatie 5G-toestellen lijken op het eerste zicht ook vooral op spierbalgerol van smartphonefabrikanten, meer dan de introductie van toestellen met een echte meerwaarde. Op 24 februari weten we ongetwijfeld meer.

 

Gerelateerd: OnePlus brengt eerste 5G-smartphone naar Europa in 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home