Windows 10 October 2018 Update klaar voor bredere uitrol

Windows 10 update

Wie vandaag de updateknop aantikt in Windows 10, krijgt de Windows 10 October 2018 Update direct aangeboden. Microsoft loste de update al mondjesmaat, maar is nu klaar voor een bredere uitrol. Automatisch aanbieden zonder op de knop te drukken is de volgende stap.

Microsoft kreeg het hard te verduren de afgelopen maanden met de lancering van de grote Windows 10-update (Windows 10 October 2018 Update). Vanaf 3 oktober kon iedereen de update manueel downloaden. Een week later zou de update stelselmatig wereldwijd worden aangeboden, maar een paar dagen voor die brede uitrol moest Microsoft de update offline halen omdat het bestanden ongewild verwijderde.

Microsoft loste het probleem op, beloofde de verloren bestanden weer te herstellen en voelde zich vanaf half november zeker genoeg om de update opnieuw uit te rollen. 24 uur later werden er opnieuw bugs gevonden en heeft Microsoft op een heleboel machines de update geblokkeerd. Voor de rest bleef de update wel beschikbaar.

De softwaregigant is vandaag klaar voor een bredere uitrol. Wie de update-knop aanraakt, krijgt nu de Windows 10 October 2018 Update automatisch aangeboden.

‘Geavanceerde’ gebruikers

Microsoft zegt wel dat deze upgrade-route enkel voor ‘geavanceerde’ gebruikers is. De rest wacht beter tot Windows 10 de update automatisch aanbiedt. Microsoft labelt sinds kort gebruikers als experten wanneer ze specifiek op de update-knop klikken.

Voortaan verdeelt Microsoft zijn updates over drie categorieën: B-, C-, en D-updates. Een heel verwarrende manier om updates uit te labelen. Lees onze uitgebreide gids om hierover meer te weten.

Niet iedereen die op de update-knop klikt, krijgt de update aangeboden. Er is nog steeds een blacklist bij Microsoft met bugs die moeten worden platgetrapt. Wie een niet-compatibel systeem heeft, krijgt de update niet aangeboden.

We zijn alvast benieuwd wanneer Microsoft alle grenzen verwijderd en de update automatisch zal aanbieden bij iedereen. Bij de vorige update (versie 1803) eind april 2018 duurde het drie maanden voordat het wereldwijd automatisch werd aangeboden. Volgens Microsoft was het de snelste uitrol van een update ooit. De kans is groot dat de Windows 10 October 2018 Update dat record niet zal aanscherpen.

 

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home