Microsoft zoekt Insiders om Chromium Edge te testen

Microsoft start een Insider-programma voor zijn nieuwe Edge-browser op basis van Chromium. Geïnteresseerden kunnen zich onmiddellijk aanmelden.

Microsoft werkt aan een nieuwe versie van zijn Edge-browser. Die schuift de eigen EdgeHTML-engine aan de kant voor het open source Chromium, waar ook Google Chrome op gebaseerd is. Een eerste preview moet al begin 2019 beschikbaar zijn.

Wie de browser als eerste wil testen, kan zich nu al aanmelden via het nieuwe Edge Insider-programma. Zowel gebruikers als ontwikkelaars worden aangespoord om in te tekenen en feedback te geven tijdens het ontwikkelproces.

Microsoft hoopt met de nieuwe browser “betere webcompatibiliteit voor onze klanten te creëren en minder fragmentatie van het web voor alle webontwikkelaars”.

De focus zal liggen op prestaties en batterijleven, net zoals vandaag al het geval is. In tegenstelling tot de huidige Edge-browser, blijft de nieuwe Chromium-versie evenwel niet beperkt tot Windows 10. Window 7 en 8 zullen eveneens worden ondersteund, alsook macOS.

Gerelateerd: Microsoft bevestigt Chromium-versie van Edge voor Windows en macOS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home