‘ARM-versie Chrome voor Windows 10 komt eraan’

Technici van Microsoft en Google werken samen aan een nieuwe versie van Chrome, die wordt uitgevoerd op Windows op ARM. Nieuwsite 9to5Google beweert Microsoft-technici, die meewerkten aan de ontwikkeling van Chrome voor Windows 10 op ARM, permanent opgeslagen veranderingen hebben zien doen.

Her gerucht volgt op een bewering van een manager van Qualcomm afgelopen maand, die aangaf dat de chipmaker werkt aan een ARM-versie van Chrome voor Windows 10.

Chrome behoort tot één van de meest populaire desktop-apps op Windows 10, dus kan volgens kenners een native-versie van ARM eigenlijk wel als vanzelfsprekend gevonden worden. Iets waar zowel Microsoft, Qualcomm als Google baat bij zouden hebben.

EdgeHTML

Aan de andere kant verwijderde Microsoft vorig jaar nog Google’s Chrome-installatieprogramma uit de Windows store, omdat het tegenstrijdig zou zijn met Microsoft’s beleid dat concurrerende browers verbiedt gebruik te maken van de door de softwareleverancier gebruikte EdgeHTML layout-engine.

Er brak zelfs een klein relletje uit tussen Microsoft en Google, die niet op de manier zoals Microsoft dat wilde Chrome naar de Windows Store had gebracht. Met name producten die op internet surfen moeten volgens het bedrijf gebruik maken van de juiste HTML en JavaScript-engines, zoals geleverd door het Windows Platform.

The Verge vermoedt dan ook dat de Chrome-ondersteuning voor Windows op ARM, die volgens geruchten nu in de maak zou zijn, niet terug te vinden is in de Windows store.  Desondanks denkt de site dat het potentiële resultaat nog steeds kan bijdragen aan het verbeteren van prestaties voor op Electron-gebaseerde apps, zoals Slack en Visual Studio Code, die afhankelijk zijn van delen van Chromium.

 

Gerelateerd: Windows 10 op ARM: is dit de toekomst van mobiele toestellen?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home