Windows 10 October 2018 Update wordt opnieuw uitgerold

windows 10 licenties stop

Na meer dan een maand hervat Microsoft opnieuw de grote Windows 10 October 2018 Update. Volgens de softwaregigant is het probleem van de verwijderde bestanden opgelost en zijn alle andere problemen ook aangepakt. De update wordt vanaf vandaag opnieuw aangeboden.

Microsoft kreeg het hard te verduren afgelopen maand met de lancering van de grote Windows 10-update (Windows 10 October 2018 Update). Vanaf 3 oktober kon iedereen de update manueel downloaden. Een week later zou de update stelselmatig wereldwijd worden aangeboden, maar een paar dagen nadien moest Microsoft de update offline halen omdat het bestanden ongewild verwijderde.

Om de zaak grondig te onderzoeken, schrapte Microsoft de grote update onmiddellijk. Miljoenen mensen testen de Windows 10-updates via het Windows Insider-programma. Toch verloopt niet alles vlekkeloos bij Microsoft het afgelopen jaar. De Windows 10 April 2018 Update werd geblokkeerd na problemen met Intel-SSD’s en in de aanloop ernaar heeft Microsoft meermaals last minute de update moeten uitstellen vanwege Blue Screen of Death-problemen (BSOD).

Nu downloaden

Vandaag komt er opnieuw witte rook uit de schouw van Microsoft. John Cable, Director of Product Management bij Microsoft, laat in een blogpost weten dat de update opnieuw beschikbaar is voor iedereen. “We hebben alle geïsoleerde rapporten geanalyseerd van gebruikers die hun data hebben verloren na de update. Daarnaast hebben we ook de tijd genomen om heel goed de feedback en diagnostische data te monitoren van onze Windows Insiders en iedereen die al op de Windows 10 October 2018 Update zit. Dankzij al die data zijn we nu klaar om de October Update opnieuw uit te rollen.”

Wie vandaag zijn Windows 10-toestel laat zoeken naar updates, maakt kans dat de Windows 10 October 2018 Update ineens wordt gedownload en geïnstalleerd. Als jouw machine de update nog niet aanbiedt, kan je die nog altijd manueel downloaden vanaf de officiële Microsoft-pagina. Wie minder avontuurlijk is, wacht gewoon tot zijn computer aan de beurt is voor de update.

Wie nog liever de Windows 10 October 2018 Update uitstelt, heeft een Windows 10 Pro- of Enterprise-versie nodig. Hoe je de update op die versies uitstelt, kan je in onze gids lezen.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home