Samsung toont vouwbare ‘Infinity Flex’ smartphone

Samsung heeft na lang wachten en plagen eindelijk een eerste versie laten zien van zijn opvouwbare smartphone. Tijdens de Samsung Developer Conference liet het aan de ontwikkelaars zien wat de mogelijkheden zijn, maar heel wat details blijven nog onbekend.

Zoals we eerder hadden voorspeld heeft Samsung eindelijk zijn langverwachte flexibele smartphone laten zien. De zogenaamde ‘Infinity Flex’ smartphone werd getoond op de Samsung Developer Conference in San Francisco zodat ontwikkelaars hun apps ervoor kunnen optimaliseren.

 

 

Samsung gaat in detail over hoe het scherm is opgebouwd, maar toont geen echte specificaties. Het flexibele paneel bestaat uit vijf verschillende lagen. De onderlaag is het flexibele amoledpaneel dat we al dikwijls hebben kunnen bewonderen in conceptdemo’s. Daarboven zit een flexibele laag en een extreem dunne Polariser. Daarboven zit een schokabsorberende film en een zogenaamde ‘Cover Window’ om het scherm af te werken.

Schermtechnologie

Het flexibele scherm is superdun, flexibel en zou honderd duizenden keren kunnen worden geplooid volgens Samsung.

 

 

De demo van het prototype ziet er nog behoorlijk hoekig en log uit, maar Samsung benadrukte dat het bewust iedereen wil misleiden om het definitieve ontwerp later te presenteren. Om geheimen te bewaren werd het podium ook verduisterd. Mogelijks was dat ook nodig om het scherm te tonen, want het flexibele paneel leek niet heel helder te zijn.

Wanneer het toestel is uitgevouwen, meet het scherm 7,3 inch en wordt het een miniatuurtablet. Volgens Samsung kan je tot drie verschillende apps naast elkaar draaien dankzij de functie Multi-Active Window.

Dubbel scherm

Het prototype toont aan de voorkant een standaard scherm met behoorlijk dikke schermranden. Wanneer Samsung op het flexibele scherm het app-overzicht boven haalt en daarna het toestel sluit, verschijnt hetzelfde op het kleinere scherm vooraan.

 

 

Samsung werkt nauw samen met Google om ervoor te zorgen dat Android goed samenwerkt met flexibele schermen. Android VP Dave Burke vertelt aan Engadget dat de flexibele telefoon volgend jaar op de markt zou verschijnen. Samsung bevestigde dit niet, maar de schermtechnologie zou binnen enkele maanden klaar zijn voor massaproductie. De kans is daarom bijzonder groot dat 2019 het jaar van de flexibele telefoon wordt.

Klik hieronder op play om de aankondiging van de flexibele smartphone te bekijken (vanaf 1u 23m 05s).

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home