IBM koopt Red Hat voor 34 miljard dollar in grootste softwaredeal ooit

ibm cloud

IBM neemt Red Hat over voor ongeveer 34 miljard dollar. Het betaalt 190 dollar per aandeel, 60 procent meer dan de beurskoers afgelopen vrijdag. IBM laat weten dat het niet aan de integriteit van Red Hat zal raken.

De aandelen van Red Hat stonden in juni 2018 een pak hoger, 175 dollar per aandeel, maar kelderden naar 116 dollar wegens tegenvallende inkomsten. Red Hat versterkt het IBM Hybrid Cloud-team als een aparte unit. IBM belooft dat het de integriteit van Red Hat wil bewaren en dat openbron de prioriteit blijft.

Jim Whitehurst blijft aan de leiding van Red Hat samen met het huidige management team. Whitehurst krijgt ook een plaats in het senior management team van IBM en rapporteert rechtstreeks aan CEO Ginni Rometty. IBM heeft de intentie om alle hoofdkwartieren, faciliteiten, merken en gebruiken van Red Hat te behouden.

Samenwerkingen

“Dankzij de overname wordt IBM de grootste hybrid cloud leverancier. Het moet Red Hat beschikbaar maken voor een nog groter publiek,” zegt Whitehurst. IBM en Red Hat werken al meer dan 20 jaar samen. IBM omarmde Linux al heel vroeg en werkte in het verleden samen met Red Hat om enterprise-grade Linux en Kubernetes naar klanten uit te rollen.

De huidige hybrid cloud-business van IBM is vandaag 19 miljard dollar waard. IBM en Red Hat samen hebben meer toegevoegd aan de openbroncommunity dan eender welke andere organisatie, aldus IBM.

IBM benadrukt dat het een multi-cloud provider is en de huidige samenwerkingen tussen Red Hat en Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba, AWS en andere partijen zal behouden samen met de IBM Cloud.

Het gaat om de grootste softwaredeal ooit. Eerder hield Microsoft het record met de overname van LinkedIn voor 26,2 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home