Microsoft belooft verloren bestanden na Windows 10-update te herstellen

windows 10 update

Microsoft stelt gebruikers wiens data werd verslonden door de recente Windows 10-update gerust. Het bedrijf engageert zich om alle verloren bestanden te recupereren. De uitrol van de update werd ondertussen gestaakt.

Microsoft loste vorige week woensdag de installatiebestanden voor de Windows 10 October 2018 Update. Hoewel de uitrol officieel pas deze week zou beginnen via het Windows Update-kanaal, konden ongeduldige gebruikers de bestanden reeds handmatig downloaden en installeren.

Verdwenen bestanden

Al snel doken evenwel klachten op van gebruikers die na de update plots een lege Documenten-map aantroffen. Hoewel niet duidelijk is hoe wijdverspreid de problemen waren – wij gingen zelf zonder problemen met de update aan de slag op verschillende pc’s – zag Microsoft zich genoodzaakt de update dit weekend tijdelijk weer offline te halen.

Dona Sarkar, verantwoordelijk voor het Windows Insiders-programma laat nu via Twitter weten dat Microsoft er alles aan doet om de verloren bestanden te recupereren. Getroffen gebruikers worden geadviseerd om hun pc niet langer te gebruiken en rechtstreeks contact op te nemen met Microsoft.

 

https://twitter.com/donasarkar/status/1048612272287834112?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Update vertraagd

Het is op dit moment niet duidelijk of Microsoft de problemen met de Windows 10 October 2018 Update op tijd krijgt opgelost om als onderdeel van Patch Tuesday morgen te worden uitgerold.

Het lijkt waarschijnlijker dat de update enige vertraging oploopt, zoals ook het geval was met de Windows 10 April 2018 Update eerder dit jaar. Die moest eveneens worden uitgesteld wegens een serieuze bug en wist ook na zijn lancering nog de nodige schade aan te richten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home