Microsoft stopt grote Windows 10-update na meldingen van verwijderde bestanden

windows 10 crash

Gisteren rapporteerden we al dat verschillende gebruikers na de Windows 10 October 2018 Update bestanden hadden verloren. Het gaat voornamelijk om bestanden in de Documenten-map. De fout komt steeds vaker voor, waardoor Microsoft nu genoodzaakt is om de update een halt toe te roepen.

Sinds woensdag 3 oktober is de Windows 10 October 2018 Update beschikbaar voor enthousiastelingen om te downloaden. De update bevat heel wat interessante functies, maar wordt nu een halt toegeroepen. Vrijdag kwam aan het licht dat een aantal gebruikers last hadden van verwijderde bestanden die nergens meer te vinden zijn. Initieel leek het probleem maar bij enkelingen voor te komen, maar het aantal misnoegde gebruikers steeg gevoelig afgelopen 24 uur op diverse sociale kanalen.

Geïsoleerde rapporten

Nu heeft Microsoft de Windows 10 October 2018 Update tijdelijk stopgezet zodat gebruikers de update niet meer kunnen installeren. Op een ondersteuningspagina van Microsoft bericht de softwaregigant dat de update on hold is gezet. “We hebben de uitrol van de Windows 10 October 2018 Update (versie 1809) tijdelijk gepauzeerd voor alle gebruikers. We onderzoeken geïsoleerde rapporten van gebruikers die bestanden missen na het updaten.”

Miljoenen mensen testen de Windows 10 updates via het Windows Insiderprogramma. Toch verloopt niet alles vlekkeloos bij Microsoft het afgelopen jaar. De Windows 10 April 2018 Update werd geblokkeerd na problemen met Intel SSD’s en in de aanloop ernaar heeft Microsoft meermaals last minute de update moeten uitstellen vanwege Blue Screen of Death-problemen (BSOD).

Update uitstellen

De Windows 10 October 2018 Update wordt gelukkig nog niet actief bij gebruikers aangeboden. De problemen gebeuren nu bij enthousiastelingen die er vandaag al mee aan de slag wilden gaan. Normaal begint Microsoft de update actief te pushen naar alle pc’s in verschillende fases vanaf dinsdag 9 oktober, maar dat plan schuift nu vermoedelijk achteruit. Microsoft komt binnenkort vermoedelijk met een officiële verklaring.

Deze problemen benadrukken nog eens extra de nood aan back-ups wanneer je een belangrijke upgrade doorvoert. Windows 10 Home-eigenaars kunnen de update helaas niet lang uitstellen wanneer hij er is, maar Windows 10 Pro- en Enterprise-toestellen kunnen dat wel. Zo kan ja alles (applicaties, drivers, netwerk) grondig testen binnen de bedrijfsmuren op vlak van compatibiliteit. Lees hierover meer in onze uitgebreide gids hoe je de update kan uitstellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home