Nvidia Tesla T4 biedt compacte AI-rekenkracht voor datacenters

nvidia tesla T4

Twee jaar na de lancering van de Tesla P4 krijgt het een opvolger in de vorm van de Tesla T4. Nvidia belooft een vervijfvoudiging van de prestaties op vlak van spraakherkenning en drie keer sneller bij videoanalyse.

Nvidia heeft zijn Tesla T4 bekend gemaakt aan het grote publiek. De GPU focust zich specifiek op deep learning-systemen in datacenters. De Tesla T4 lost de Tesla P4 na twee jaar af en krijgt 2.560 CUDA-cores mee en 320 Tensor-cores om AI-berekeningen tot 40 keer sneller uit te voeren dan een traditionele CPU volgens Nvidia.

Deep learning-markt

De GPU-specialist domineert al een tijdje de deep learning-markt en had met de Tesla P4 twee jaar geleden een commercieel succes in handen. Met de Tesla T4 hoopt Nvidia opnieuw op een commercieel succes. De nieuwe kaart belooft een vervijfvoudiging van de prestaties op vlak van spraakherkenning en werkt drie keer sneller bij videoanalyse.

De nieuwe GPU gebruikt de nieuwe Turing-architectuur dat ook wordt gebruikt door de nieuwe RTX-kaarten van Nvidia met realtime ray-tracing. De GPU krijgt 16 GB GDDR6 aan boord met een bandbreedte van 320 GB/s. Het compacte formaat van de kaart moet ervoor zorgen dat het in zowat elk type server moet passen. Een Nvidia Tesla T4 verbruikt ongeveer 75 watt.

Nieuw platform

Samen met de nieuwe kaart lanceert Nvidia het TensorRT Hyperscale Platform. Dit omvat een complete set van hardware- en softwaretools voor krachtige en efficiënte integratie van AI-modellen in diensten zoals bijvoorbeeld visueel zoeken, videoanalyse of AI-assistenten. Tegelijk wordt ook TensorRT 5 gelanceerd voor een betere optimalisatie van neurale netwerken en multi-precision workloads.

De nieuwe GPU wordt omarmd door Microsoft voor verbeterde Bing-zoekresultaten. Google gaat de Nvidia Tesla T4 binnenkort aanbieden op het Google Cloud Platform. Andere partijen zoals Cisco, HPE, Fujitsu, IBM en Dell EMC hebben plannen om de nieuwe GPU in hun systemen te integreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home