Google trekt stekker uit mail-app Inbox

Google Inbox

Google stopt binnenkort met de ontwikkeling van zijn experimentele mail-app Inbox. Nu veel van de functies zijn overgezet naar Gmail, laat het de applicatie een stille dood sterven.

Inbox werd vier jaar geleden door Google gelanceerd als een soort speeltuin om e-mail op een nieuwe manier te benaderen. Daarbij werd e-mail eerder als een takenlijstje benaderd dat je kon afwerken. Verschillende functies zoals het snoozen van e-mails, Smart Reply en meldingen met hoge prioriteit vonden hun oorsprong in Inbox, voor ze ook naar Gmail werden uitgerold.

“Wanneer we naar de toekomst kijken, willen we een meer gerichte aanpak volgen die ons helpt de beste e-mailervaring voor iedereen te bieden. Daarom zullen we ons alleen nog op Gmail richten en nemen we eind maart 2019 afscheid van Inbox”, zegt Matthew Izatt, product manager voor Gmail, in een blogpost.

Nieuwe Gmail

Google introduceerde zijn vernieuwde Gmail-app in april van dit jaar, met heel wat van de features uit Inbox en enkele geheel nieuwe functies, zoals Smart Compose. Een aantal populaire functies van Inbox, zoals het bundelen van gelijkaardige e-mails (bijvoorbeeld over een reis of aankoop) in één item, moeten evenwel nog de overstap maken.

Inbox-gebruikers hebben nog zes maanden de tijd om afscheid te nemen van de app. Wie van plan is om de overstap naar Gmail te maken, kan beroep doen op een overstapgids van Google.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home