iPhone XR brengt topprestaties naar nieuw instapmodel

iphone XR

Naast de lancering van de krachtige iPhone XS en XS Max is er ook de nieuwe iPhone XR die om aandacht vecht. De nieuwe ‘budgetvriendelijke’ iPhone krijgt topspecificaties mee, een iPhone X-design met notch, maar ook met een bijhorende hoge instapprijs.

We breken direct met de deur in huis: de ­goedkoopste nieuwe iPhone is niet echt goedkoop. De iPhone XR start vanaf 859 euro, maar moet amper onderdoen voor de iPhone XS die 300 euro duurder is. De nieuwe iPhone XR is beschikbaar in zes kleuren: rood, koraal, geel, blauw, zwart en wit. De iPhone XR krijgt ook een glazen achterkant mee, zodat je het nieuwe model ook draadloos kan opladen.

A12 Bionic

Aan prestaties geen gebrek. De iPhone XR krijgt de krachtige A12 Bionic-chip aan boord, identiek aan de iPhone XS. Het grote verschil schuilt hem echter in het scherm. De iPhone XR heeft een 6,1 inchscherm (1.792 x 828 pixels) heeft een lagere schermresolutie en maakt gebruik van LCD-technologie in plaats van AMOLED. Apple spreekt van het meest vooruitstrevende LCD-scherm op de markt, afwachten hoe groot het verschil is met de AMOLED-varianten.

 

 

De 12 megapixelcamera vooraan is identiek aan de iPhone XS, maar achteraan is er maar plaats voor één 12 megapixelcamera (f/1.8). De extra telefotolens van de iPhone XS heeft het niet gehaald, maar verder biedt de telefoon dezelfde optimalisaties aan vergeleken met de iPhone XS dankzij de snelle A12 Bionic met verbeterde camera-prestaties.

Dualsim & prijzen

Opvallende keuze van Apple: de iPhone XR is vergeleken met zijn duurdere broers niet waterdicht (IP68). Het toestel is IP67-gecertifieerd en is bijgevolg spatwaterbestendig. Het toestel wordt met iOS 12 geïntalleerd, dat vanaf 17 september beschikbaar is voor alle iPhone- en iPad-eigenaars.

De batterij van de iPhone XR zou 1,5 uur langer moeten meegaan dan de iPhone 8 Plus. Het apparaat ondersteunt dualsim, waarvan het tweede mobiele netwerk een digitale eSIM is. In België wordt dit nog niet aangeboden, dus kan je voorlopig maar één SIM-kaart gebruiken. Afwachten hoe snel de providers eSIM activeren nu de nieuwe iPhones het allemaal ondersteunen.


Lees dit: Apple lanceert waterdichte iPhone XS en XS Max met dualsim


De iPhone XR kan je bestellen vanaf 19 oktober en is vanaf 26 oktober beschikbaar. Het apparaat is in zes kleuren bestelbaar (rood, koraal, geel, blauw, zwart en wit) en start vanaf 859 euro voor de 64 GB-versie. De 128 GB-versie kost 919 euro terwijl de 256 GB-versie naar 1.029 euro klimt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home