Lenovo stopt nieuwste Qualcomm-chip in Windows 10-laptop

Lenovo heeft de eerste laptop aangekondigd met een Snapdragon 850 aan boord. Die chip brengt een welgekomen boost na zijn iets te traag bevonden voorganger. De Lenovo Yoga C630 krijgt een geschatte 25 uur batterijduur mee en 30 procent betere  prestaties dan zijn voorganger.

Microsoft werkt al langer met Qualcomm samen om Windows 10-laptops naar ARM te brengen. De eerste batch van toestellen eerder dit jaar werd met gemengde gevoelens ontvangen. De batterijduur kreeg een flinke boost, maar de prestaties waren ondermaats. Ondertussen heeft Microsoft ook x64-ondersteuning toegevoegd, maar de Qualcomm-chip blijft de flessenhals. De nieuwe Lenovo Yoga C630, voorgesteld op IFA in Berlijn, is de eerste met de nieuwe, snellere Qualcomm Snapdragon 850.

Langere batterij

De nieuwe chip belooft 20 procent meer batterijduur en 30 procent betere prestaties. Of dat genoeg zal zijn, weten we later dit jaar wanneer het apparaat op de markt komt. Lenovo claimt dat de nieuwe laptop tot 25 uur mee zou moeten gaan.

De Lenovo Yoga C630 heeft twee USB-C-aansluitingen aan boord, 128 GB of 256 GB SSD-opslag, 4 GB of 8 GB RAM, vingerafdruksensor en een 13,3 inch Full HD IPS-scherm. De naam Yoga verklapt het al, maar de C630 is een hybride met een 360 gradenscharnier en een aanraakscherm.

Windows 10 S

Lenovo is de eerste die een ARM-laptop voorstelt met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 850. Het hoopt hiermee dat de prestatieboost genoeg is vergeleken met zijn voorganger om mensen die veel onderweg zijn een laptop te geven die twee tot drie dagen autonomie heeft.


Lees dit: ARM toont Windows 10 toekomstplannen en valt Intel aan


Net als bij eerdere ARM-laptops draait ook de Lenovo Yoga C630 Windows 10 S. Dit besturingssysteem van Microsoft heeft een uitgebreide focus op batterijduur en vereist niet langer emulatie voor x86-apps. Nadeel is dat je onder Windows 10 S bijvoorbeeld geen andere internetbrowser dan Edge kan gebruiken en gebonden bent aan de Microsoft Store voor software.

De Lenovo Yoga C630 kost 850 dollar en is vanaf begin november beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home