Microsoft werkt aan nieuwe Windows 10-variant voor remote sessies

Windows 10 Enterprise for Remote Sessions

Het ziet er naar uit dat Microsoft binnenkort met een nieuwe Windows 10-versie op de proppen komt. Daarmee zouden Enterprise-gebruikers externe bureaublad- en app-toegang kunnen krijgen, zonder Windows Server nodig te hebben.

Een gebruiker van het Windows Insider-programma, Tero Alhonen, deelde een aantal afbeeldingen van de nieuwe variant op Twitter. Hij ontdekte een verwijzing naar ‘Windows 10 Enterprise for Remote Sessions’ in de lijst met beschikbare installatieversies van de Windows 10 Redstone 5-testbuild.

Microsoft-kenner Mary Jo Foley van ZDNet hoorde het afgelopen mei al gonzen in Redmond over ‘multi-sessiefunctionaliteit’ voor Windows 10. Afgaande op de ontdekking van Alhonen lijkt het erop dat die functionaliteit dit najaar reeds wordt toegevoegd in de herfstupdate van Windows 10. Foley vroeg Microsoft om reactie, maar de woordvoerder had op dit moment geen commentaar.

Remote sessies

De functie zou individuele Windows 10 Enterprise-gebruikers de mogelijkheid geven om een Windows 10-desktop virtueel te draaien. Daarnaast kunnen bedrijven die apps op afstand voor een klein aantal gebruikers beschikbaar willen maken, Windows 1o Enterprise for Remote Sessions gebruiken in plaats van beroep te doen op Windows Server.

Het zou gaan om een beperkte versie van wat er via Windows Server aan remote services mogelijk is. Alhonen kon in zijn tests tien verschillende remote sessies tegelijk opzetten. Voorlopig blijft het nog even koffiedik kijken hoe deze nieuwe Windows-versie zal evolueren, maar het lijkt aannemelijk dat we nog dit jaar meer te horen krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home