Leer programmeren in kwantum met Q#-lessen op GitHub

kwantum q# microsoft

Om ontwikkelaars een voorsprong te geven in de wereld van kwantumcomputers, lanceert Microsoft een openbron Quantum Kata’s-tutorial op GitHub. Daarmee kan je aan de slag met Q#, de programmeertaal voor kwantumcomputers.

Vorige maand verkondigde Microsoft nog dat ze ‘all-in’ gaan op vlak van kwantumcomputers. Het werkt aan een schaalbare kwantumoplossing die het graag wil inzetten in de Azure-cloud. De aanpak van Microsoft met topologische qubits zorgt voor een betere accuraatheid, lagere kosten en zouden lang genoeg blijven werken om complexe real-world problemen op te lossen.

Microsoft

Vorig jaar lanceerde Microsoft nog zijn Quantum Development Kit met de bijhorende Q# programmeertaal. Hiermee kunnen ontwikkelaars al applicaties schrijven voor een kwantumcomputer. Omdat er nog geen echte kwantumcomputer bestaat, kan je de code testen in een online simulator.

Vandaag lanceert het specifieke tutorials om ontwikkelaars meer houvast te geven. “Het coderen van Kata’s is een geweldige tool om een programmeertaal te leren,” zegt het Microsoft Quantum Team in een blogpost. “Ze steunen op verschillende eenvoudige leerprincipes: actief leren, incrementele groei in complexiteit en ze geven feedback.”

Onderwerpen

Vanaf vandaag kan je de tutorials raadplegen op GitHub. Om aan de slag te gaan, moet je eerst de Quantum Development Kit installeren. Het programma omvat vier onderwerpen:

 

  • Basic quantum computing gates: Taken die focussen op single-qubit en multi-qubit gates die gebruikt worden in kwantum.
  • Superposition: Taken die focussen op het voorbereiden van een bepaalde superpositie op één of meerdere qubits.
  • Measurements: Taken die focussen op het onderscheiden van diverse kwantumfases dankzij metingen.
  • Deutsch-Jozsa algorithm: Taken die focussen op het schrijven van quantum oracles om klassieke functies te implementeren en de Bernstein-Vazirani en Deutsch-Jozsa algoritmes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home