Apple verhelpt in stilte problemen met MacBook Pro-toetsenbord

2018 Macbook Pro

Apple heeft zijn nieuwe MacBook Pro’s van een nieuwe generatie toetsenbord voorzien. Nog steeds met vlindertoetsen, maar wel stiller en schijnbaar minder gevoelig voor defect, zo brengt iFixit aan het licht.

De hardwarechirurgen van iFixit hebben de vernieuwde 15 inch MacBook Pro ontleed. Daarbij namen ze ook een kijkje onder het toetsenbord. Ze ontdekten dat Apple onder elke individuele toets een siliconen membraan heeft toegevoegd om stof en vuil buiten te houden.

Het mechanisme ligt in lijn met een patent van Apple dat in maart publiek werd gemaakt en beschrijft hoe een laptoptoetsenbord stof- en kruimelvrij kan worden gemaakt.

Toch heeft Apple hier tijdens de onthulling van zijn nieuwe laptops met geen woord over gerept. Het vertelde dat het nieuwe toetsenbord stiller is, wat eigenlijk maar een bijeffect is van het siliconen membraan.

Delicate vlinder

Apple maakt sinds 2015 gebruik van vlindertoetsen voor zijn laptopklavieren en krijgt daar al bijna even lang kritiek op. De toetsen zijn zo delicaat dat een vuiltje genoeg bleek te zijn om een goede werking te verhinderen.

Het was Casey Johnston van The Outline die in oktober vorig jaar de kat eindelijk de bel aanbond. Toen wilde Apple niet erkennen dat er een probleem was met de vlindertoetsen. Een petitie met tienduizenden handtekeningen en een rechtszaak later, was het daar wel toe bereid. Het bedrijf uit Cupertino startte een wereldwijd gratis inruilprogramma voor MacBooks met defecte vlindertoetsen.

Door het siliconen membraan toe te voegen onder de toetsen komt Apple nu ook met een oplossing voor het probleem, al zegt het dat niet met zoveel woorden. Nogmaals publiek erkennen dat het de mist is ingegaan, lijkt een brug te ver voor het bedrijf.

Voorlopig is het ook nog niet duidelijk hoe effectief het siliconen membraan is. Daarvoor moeten we de eerste reviews afwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home