Payconiq en Bancontact worden één gezamenlijke app

bancontact
Image Credit: Bancontact.com

In maart kondigden Bancontact en Payconiq al aan dat ze gingen samenwerken, maar vandaag is de werkovereenkomst afgerond. Het is nu de bedoeling om zo snel mogelijk beide platformen samen te bundelen onder één app om mobiel betalen in België extra te stimuleren.

Eerder dit jaar beslisten Bancontact en Payconiq om samen te werken aan één gezamenlijke betaal-app. De combinatie van allebei geeft de gebruiker de flexibiliteit om via een betaalterminal te betalen, of gewoon rechtstreeks aan elkaar.

Eén oplossing

Bancontact geniet een nationale dekking omdat elke bank gebruik maakt van deze standaard. Hiermee kan je op elke terminal betalen in België, wat direct een brede dekking garandeert. Payconiq is dan weer het andere deel van het spectrum waar betalingen kunnen gebeuren los van een bankkaart of terminal.

De combinatie van beide apps in één oplossing moet mobiel betalen in België interessanter maken. De twee apps blijven voorlopig nog apart bestaan, maar beide bedrijven ondertekenden al wel een werkovereenkomst vandaag.

PSD2-standaard

Het nieuwe bedrijf draagt de naam Bancontact Payconiq Company met Nathalie Vandepeute als CEO. De huidige CEO van Bancontact, Kim Van Esbroeck, krijgt in het gefuseerde bedrijf de rol van Chief Commercial Officer. Het gefuseerde bedrijf werd opgericht na een initiatief van vijf Belgische banken: AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Het nieuwe bedrijf blijft opereren vanuit de kantoren in Brussel (Bancontact) en Hasselt (Payconiq).

De samenvoeging van beide platformen is qua timing niet toevallig. Met PSD2 staat er een volledig nieuwe standaard in de steigers om bankgegevens en betaalmogelijkheden vrij te integreren. Wanneer alle banken de nieuwe standaard hebben omarmd, is de kans groot dat er nieuwe, concurrerende nationale betaalapps zullen komen. Dan staat Bancontact Payconiq Company sterker als één geheel om de toekomstige concurrentie te counteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home