Orange ondersteunt ontwikkeling IoT-toepassingen van begin tot eind

Orange

Orange lanceert vandaag een nieuwe end-to-end oplossing voor bedrijven om op een slimme en veilige manier IoT-oplossingen te bouwen en uit te rollen. Daarmee wil het de groei van het Internet of Things in België een duw in de rug geven.

De telecomoperator biedt voortaan een Rapid Development Kit aan waarmee professionele klanten hun eigen IoT-oplossingen kunnen bouwen. De kit bevat al het nodige om prototypes en producten ten ontwikkelen en bouwen met behulp van het mobiele IoT-netwerk van Orange.

Klanten die zo’n kit aanschaffen krijgen zes maanden gratis toegang tot het IoT-netwerk, evenals een radiomodule met Orange-simkaart en plug-and-playsensoren om de temperatuur, luchtkwaliteit, geografische positie enzovoort te meten. Na de gratis proefperiode kan de klant overstappen op een prepaid- of postpaidformule om verbonden te blijven met het netwerk.

Naast de Rapid Development Kit lanceert Orange ook Orange Maker, waarmee gebruikers eenvoudig hardware op het IoT-netwerk kunnen aansluiten. Orange Maker organiseert de toegang tot de apparaten en de verzamelde data, en laat toe om met automatiseringsregels interactie tussen apparaten en applicaties mogelijk te maken.

Mobiel IoT-netwerk

Orange voegde in 2017 LPWA-netwerklagen (Low Power Wide Area) toe aan zijn mobiele netwerk om zo toegang te geven aan miljoenen objecten die met het Internet of Things kunnen verbinden. Met het nieuwe aanbod wil het klanten van begin tot eind ondersteunen bij de ontwikkeling van hun nieuwe IoT-toepassingen.

“Met de end-to-end diensten die we vandaag lanceren, kunnen we onze klanten helpen hun eigen IoT-oplossingen sneller te ontwikkelen”, vertelt Ingrid Gonnissen, Chief Business Officer van Orange Belgium, in een persbericht. “Bovendien mogen Orange-klanten die kiezen voor onze mobiele IoT-oplossingen ervan uitgaan dat ze op een netwerk zitten dat nog een hele poos zal meegaan, aangezien het netwerk al klaar is voor de toekomstige evolutie naar 5G.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home