AWS IoT Analytics maakt machine learning en IoT beschikbaar voor iedereen

AWS IoT Analytics is voortaan breed beschikbaar voor bedrijven in de V.S. en Europa. De tool laat toe om simpele en gesofisticeerde analytics te draaien over het gigantische datavolume afkomstig van IoT-apparaten (Internet of Things) en sensors.

Het nieuwe platform verzamelt, verrijkt, bewaart en analyseert IoT-data zodat bedrijven een beter inzicht kunnen krijgen over hun IoT-infrastructuur en voor machine learning toepassingen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld heel snel zien hoeveel kilometers hun bedrijfswagens hebben afgelegd of hoeveel keer een waarschuwingsalarm van een bepaalde reeks apparaten actief is.

Grote bedrijven hebben mogelijk al zelf geïnvesteerd in een eigen IoT-platform, maar voor kleine ondernemingen is de kost en bijhorende complexiteit meestal een belemmerende factor. AWS IoT Analytics helpt hen nu om in een mum van tijd het maximale uit hun IoT-toestellen kunnen halen.

Dirk Didascalou, Vice President van IoT bij AWS, legt uit aan ITProPortal: “AWS IoT Analytics is de eenvoudigste manier om IoT-data overzichtelijk te verwerken. De dienst heeft krachtige analytische capaciteiten gaande van simpele queries tot gesofisticeerde machine learning-modellen speciaal ontwikkeld voor IoT. AWS IoT Analytics richt zich op klanten die het beste willen halen uit ruwe data, om zo meer inzicht te krijgen in alle IoT en de juiste acties te ondernemen.”

Het platform laat toe om machine learning-algoritmes op toesteldata toe te passen om een gezondheidsscore te geven voor elk toestel in het bedrijf. AWS IoT Analytics voorkomt ook fraude door anomalieën vooraf te detecteren op IoT-toestellen en kan zeldzame fouten herkennen die je zonder analytics bijzonder moeilijk kan achterhalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home