Bitcoin cash schiet 60% omhoog in voorbereiding van harde vork op 15 mei

In voorbereiding van een harde vork op 15 mei schiet bitcoin cash hard omhoog vergeleken met andere cryptomunten. Op een week tijd klimt de waarde naar 1.250 dollar, zowat 60 procent meer dan een week ervoor. Over dezelfde periode steeg bitcoin amper 7 procent.

Bitcoin cash zet zijn flinke mars opwaarts voort na een graduele stijging vorige week. Investeerders en miners bereiden namelijk een harde vork voor op 15 mei, waar een deel van bitcoin cash (BCC) wordt afgesplitst naar bitcoin ABC (Adjustable Blocksize Cap). Die laatste verhoogt de grootte van elk blok naar 32 MB ten opzichte van 8 MB bij bitcoin cash. Ter vergelijking: het originele bitcoinblock is 1 MB.

De harde vork verwijdert ook het Segwit Protocol, afgekort voor Segregated Witness. Dit betekent dat het aantal transacties in een block kan worden verhoogd door bepaalde signature data te verhuizen van transacties naar het einde van de block.

Bitcoin cash is zelf een resultaat van een harde vork uit bitcoin. Ze worden in het nieuws regelmatig als ‘vals’ bestempeld omdat ze genieten van de naamsbekendheid van bitcoin, maar beide delen geen enkele gelijkenis behalve de identieke historiek voor de harde vork in november 2017.

Theoretisch gezien kan iedereen een vork creëren uit de originele broncode van bitcoin, maar de uitdaging is om miners en investeerders mee te krijgen naar het nieuwe resultaat met bijhorende nieuwe miningsoftware. Gebeurt dit niet, dan is de harde vork mislukt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home