Big data, IoT, blockchain en Xamarin op de Microsoft Build 2018-agenda

Microsoft heeft laten weten wat we mogen verwachten op de Build 2018 ontwikkelaarsconferentie in mei. Zo staan big data, IoT, blockchain en Xamarin op de agenda. Ook zal er weer worden ingegaan op de stand van zaken rond XAML Standard. Build 2018 vindt plaats van 7 tot 9 mei in het centrum van Seattle.

De conferentie zal volgens de Build 2018-website 350 technische sessies omvatten. Microsoft-functionarissen zeiden eerder dat hierin alles van AI, mixed reality, IoT en all things cloud aan bod komen. Daarnaast is er ook ruimte voor de meer traditionele Windows- en platformonafhankelijke content. Big data, IoT, blockchain, Azure, containers en Visual Studio worden allemaal genoemd in de gepubliceerde beschrijvingen van de sessies op de site.

Microsoft heeft ook een sessie vermeld die Progressive Web Apps (PWA’s) zal behandelen. Deze heeft als titel ‘Building performant, offline-capable web apps’. Microsoft voegt ondersteuning voor PWA’s toe aan Windows 10 met Redstone 4 (Spring Creators Update). De eerste groep openbare sessies richt zich vooral op databases met presentaties waarin Azure SQL Database, MySQL, MariaDB, PostgresQL en Cosmos DB prominent aan bod zullen komen.

De oprichting van XAML Standard, een poging om XAML te verenigen op het Universal Windows Platform en Xamarin Forms, was vorig jaar een centraal onderwerp bij de Build conferentie. Er zijn al geluiden dat er daar ook dit jaar meer over bekend zal worden.

Build 2018 vindt plaats van 7 tot 9 mei in het centrum van Seattle. De registratie voor de conferentie werd in februari geopend en volgens ZDNet.com is het nog niet uitverkocht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home