Hoe log je zonder wachtwoord in op je Microsoft-account?

wachtwoord stelen

Wil je jezelf verlossen van je wachtwoord? Dan leggen we je graag uit welke stappen je moet ondernemen om voortaan zonder wachtwoord op je Microsoft-account in te loggen.

Microsoft houdt niet van het wachtwoord. Dat is begrijpelijk want wachtwoorden zijn niet volledig veilig. Hoe secuur ze zijn, heb je als gebruiker wel grotendeels zelf in de hand. Je wachtwoord sterk maken, maar ook niet hergebruiken, zijn de belangrijkste tips.

lees ook

Hoe creëer je een ijzersterk wachtwoord?

De realiteit is helaas dat niet iedereen sterke, lange en unieke wachtwoorden zal gebruiken (en onthouden) voor alle verschillende diensten. Grote namen uit de techwereld zijn daarom samen tegen het wachtwoord aan het strijden. FIDO inlog-standaarden worden de komende drie jaar geïntegreerd op producten van Apple, Google en ook Microsoft.

Voor je persoonlijke Microsoft-account bestaat de mogelijkheid al om je wachtwoord vaarwel te zeggen, op een werkaccount zal doorgaans de admin tweestapsverificatie actief moeten stellen. Inloggen gebeurt vanaf dan met de Microsoft Authenticator-app, Windows Hello, een beveiligingssleutel of een verificatiecode die je zowel via e-mail als sms kan ontvangen. Welke stappen moet je daarvoor doorlopen?

 • Stap 1: Microsoft Authenticator downloaden

  Om je account te verlossen van het wachtwoord zal je de Microsoft Authenticator-app op je smartphone nodig hebben. Heb je daar al een account op, dan kan je meteen verder naar de volgende stap. Anders installeer je de app vanuit de Google Play of de App Store.

  In Authenticator kan je kiezen op welke manier je wil inloggen en verzoekaanvragen wil ontvangen.

 • Stap 2: Microsoft-account zonder wachtwoord instellen

  Log dan in op je Microsoft-account, nu nog met wachtwoord. Zoek nu in de blauwe balk bovenaan de je account naar Beveiliging. Hier klik je op. Vervolgens ga je Aan de slag bij Geavanceerde beveiligingsopties. Onder de tussentitel Extra beveiliging zie je de optie Account zonder wachtwoord. Klik daar Inschakelen aan.

  Vervolgens krijg je de melding in Authenticator om het verzoek goed te keuren. Keur het goed en op je pc zal je de melding krijgen dat je wachtwoord verdwenen is.

Een onbestaand wachtwoord kan niet gestolen worden. Bovendien is inloggen zonder wachtwoord automatisch een vorm van tweefactor-authenticatie. Je combineert immers iets dat je hebt (je smartphone of laptop) met een unieke eigenschap zoals je vingerafdruk of gezicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home