Huawei Mate 20 Pro testpanel: 5 bedrijven geven hun verdict

Huawei Mate 20 Pro

Kitchenet


H. Vandenbroucke Bio: Prille dertiger, nieuwsgierig en heeft alles gezien. Perfecte skills voor een freelance fotograaf. Fotografeert onder andere voor Ikea, Wrangler, Carrefour, Toerisme Vlaanderen, De Morgen Magazine, Nest Magazine, etc. Daarnaast werk ik onder de naam Kitchenet.be samen met mijn vriendin (food journaliste & styliste) culinaire shoots uit. 
Wat onmiddellijk is opgevallen, is een veel betere batterij. Ik had voordien een Samsung Galaxy S6 en het verschil is heel groot. Mogelijk komt het ook doordat die batterij verouderd is, maar nu kom ik soms twee dagen toe met één laadbeurt. Tussendoor opladen gaat bliksemsnel, met enkele minuten kan ik direct een paar uur verder. Het design is wat wennen, zeker het afhellend scherm. De softwarematige home- en terugknop vind ik soms vervelend wanneer ze verdwijnen. Kort naar boven swipen lost het probleem op. Ik heb zowel gezichtsherkenning als de vingerafdruksensor ingesteld, maar uiteindelijk gebruik ik enkel de gezichtsherkenning. Zelfs in het donker blijft die goed werken en de ontgrendeling gebeurt bliksemsnel.

Overstap

De overstap naar de Huawei EMUI-interface heeft me weinig moeite gekost. Alles overzetten was op een half uur klaar. Enkel de agenda kreeg ik niet gesynchroniseerd. Daarvoor gebruik ik nu een app uit de Play Store.  

“Van de portretfunctie en de breedhoeklens blijf ik  onder de indruk.”

  Ik ben heel vaak bezig met fotografie en was bijzonder benieuwd naar de camerakwaliteit. In het begin was ik aangenaam verrast, maar na een tijdje had ik meer verwacht. Zeker in de professionele stand is de stap vanaf mijn Galaxy S6 niet zo heel groot. De aanpasbare instellingen (kleurtemperatuur, witbalans, diafragma, etc.) zijn haast identiek met bijhorende resultaten. Met mijn oude toestel kon ik daar beter mee spelen dan met de Huawei Mate 20 Pro.

Camerakwaliteit

Van de portretfunctie en de breedhoeklens blijf ik wel onder de indruk. Ik werk ook als fotograaf voor De Morgen en Knack Magazine, en dan kan je in goede omstandigheden zeker deze smartphone gebruiken als camera. Opvallend: één keer op verplaatsing buiten met veel tegenlicht maakte de Mate 20 Pro een fantastische foto. Wanneer ik dat opnieuw wilde proberen, lukte hetzelfde effect niet meer. Heel bizar. Ik heb de meegeleverde audiojack-naar-usb-c-dongle moeten gebruiken om Spotify af te spelen in de woonkamer. Behalve dat heb ik de aansluiting niet gemist in het dagelijkse leven. Over de volledige testperiode van vier weken valt me op dat de Huawei Mate 20 Pro een lang toestel is. Bij gebruik met één hand durft het toestel al snel te kantelen. Hij is één keer bijna uit mijn handen gevallen. Investeren in een case kan hiertegen helpen voor extra zekerheid.

Score: 8 / 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home