[adv] Een MSI Cubi NUC voor iedereen: welk doosje past bij jou?

[Advertorial] Je hebt zuinige en lichte MSI Cubi-doosjes, op maat van heel lichte workloads, maar ook kleine en compacte productiviteitscomputers en alles daartussen. Voor ieder profiel bestaat er wel een MSI Cubi.

MSI Cubi NUC-computers zijn heel kleine mini-pc’s. De doosjes hebben een inhoud van minder dan één liter, maar dat volstaat om een grote diversiteit aan hardware te huisvesten. MSI maakt de computers aan de ene kant van het spectrum voor heel lichte workloads, zoals digital signage, maar fabriceert ze net zo goed met stevige specificaties voor wie een krachtige, maar onopvallende computer zoekt. Zo is er een MSI Cubi NUC voor iedereen.

De toestellen zijn bovendien milieuvriendelijk. MSI vervaardigt ze van 42,9 procent PCR-plastic en verscheept ze in duurzame verpakkingen. Plan je om vooral op een extern scherm te werken, dan bespaar je bijkomend op een batterij, toetsenbord, touchpad en display van je laptop dat je toch niet gaat gebruiken.

Er zijn MSI Cubi’s in twee belangrijke smaken. De MSI Cubi N-reeks is licht en zuinig. Die is vooral relevant voor lichte workloads. De MSI Cubi 5-reeks is krachtiger, en kan je met een stevige laptop vergelijken wat prestaties betreft. Beide families zijn breed configureerbaar, zodat er een Cubi bestaat op maat van zowat iedere workload.

Het onbemande scherm

MSI Cubi NUC-systemen zijn beschikbaar met zuinige en lichte processors. Je kan ze configureren met chips tot de N100-reeks. De processors blinken uit in hun efficiëntie, niet hun pure kracht.

Die zuinigheid wordt interessant wanneer je ze combineert met de aansluitingsmogelijkheden. Via HDMI of DisplayPort kan je eenvoudig een scherm aansluiten en via de VESA-compatibiliteit kan je de mini-pc zelfs aan het scherm bevestigen.

Een MSI Cubi NUC past netjes achter de meeste schermen, en maakt die zo slim.

Combineer die capaciteiten met wifi of een betrouwbare ethernet-aansluiting, en je hebt een ideale onopvallende computer om informatieschermen in je onderneming aan te sturen. De NUC’s zijn onopvallend, krachtig genoeg voor de taak, en efficiënt genoeg om vrijwel permanent aan te staan.

De MSI Cubi N ADL is een mooi voorbeeld van een minicomputer die efficiëntie boven prestaties omarmt.

De gevirtualiseerde omgeving

De lichte MSI Cubi NUC’s zijn niet alleen geschikt voor onbemand gebruik. Op kantoren van grote ondernemingen of op scholen, kunnen ze perfect dienstdoen als thin client. De lichte pc’s sturen het scherm aan, connecteren met randapparatuur zoals muis en toetsenbord, en leggen vervolgens de verbinding met een gevirtualiseerde desktopomgeving (VDI).

Een NUC kan een krachtpatser zijn, maar dat hoeft niet. De MSI Cubi N ADL draagt efficiëntie hoger in het vaandel.

In zo’n omgeving is beheer heel belangrijk. Daarom zorgt MSI ervoor dat de Cubi NUC’s zowel eenvoudig te beheren als te beveiligen zijn, ook vanop afstand.

De kantoorwerknemer

Lichte mini-pc’s zijn ideaal als doorgeefluik naar een VDI-omgeving, of om infoschermen aan te sturen. Dat wil niet zeggen dat een mini-pc per definitie een lichtgewicht is. Er bestaan heel wat modellen die meer dan genoeg pk’s hebben om kantoorwerk te ondersteunen. Dat kan zowel thuis, als op het fysieke kantoor.

MSI configureert de Cubi NUC’s met allerhande processors, die je vooral kent van de laptop. Zo is de Cubi 5 1M-reeks beschikbaar met Intel Core 3, Core 5 en Core 7, en kan je tot 64 GB RAM installeren.

De MSI Cubi NUC 1M kan op het vlak van prestaties wedijveren met de krachtigste laptops.

De Intel Core 7 150U heeft tien rekenkernen (waarvan twee P-kernen) en kan kloksnelheden over de 5 GHz aan. Met die specificaties is een mini-desktop even krachtig of krachtiger dan een gemiddelde kantoorlaptop.

Waarom dan een mini-pc kiezen? Dat toestel neem je niet heen en weer naar huis of werk, maar dat is niet altijd nodig. Je kan het kleine bakje handig wegstoppen of achteraan op je scherm monteren, zodat je bureau er een stuk netter uitziet. Kan je het niet verstoppen? Ook geen ramp, want de Cubi’s zijn voorzien van een Reddot-trofee voor hun strak design. Dat is een meerwaarde voor thuiswerkers, maar ook voor wie op een zichtbare plek op kantoor werkt zoals aan een receptie.

De enthousiasteling

Mini-desktops zoals de MSI Cubi N en Cubi NUC 1M zijn ideaal voor wie zijn thuis(kantoor) van een eenvoudige server wil voorzien. Alleen of gecombineerd met NAS-opslag kan je ze gebruiken als brein voor bijvoorbeeld een multimedia-project, of een bestandsserver. Je kan de Cubi’s ook gebruiken als centrale hub voor beveiligingscamara’s. MSI helpt je speciaal met dat doel via de MSI Cloud Center-applicatie, waarmee je draadloos en van overal verbinding maakt met je kleine server.

Flexibiliteit voor iedereen

Onder welk profiel je ook valt, MSI zorgt ervoor dat de hardware van de Cubi die je kiest je zal ondersteunen. Zo vind je vooraan de MSI Cubi 5 1M al verschillende klassieke USB-poorten, en schuilen er achteraan nog USB-C/Thunderbolt 4-aansluitingen, samen met HDMI en zelfs twee 2,5G RJ45-poorten.

Heb je geen nood aan de mobiliteit van een laptop, of de extreme kracht van een gespecialiseerde workstation-desktop? Dan bestaat er een mini-pc op jouw maat.


Deze commerciële bijdrage kwam in stand in samenwerking met MSI. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.