[adv] Waarom mini LED en een lage Delta-E essentieel zijn voor grafische professionals

[Advertorial] Helderheid, zonder diepe zwarte op te offeren, en levendige kleuren, zonder onrealistische saturatie: grafische professionals hebben een goed gekalibreerd en hoogtechnologisch schermpaneel nodig. MSI komt aan die vraag tegemoet met zijn True Pixel Mini LED-schermen.

Een scherm maken dat er mooi uitziet, is niet zo moeilijk. Verhoog de saturatie voor levendige en felle kleuren, en integreer diepe zwarten. Zoiets ziet er aantrekkelijk uit, maar daarom klopt wat je op je scherm ziet niet met de werkelijkheid.

Voer je kleurgevoelig werk uit op je computer, dan heb je een mooi, scherp en helder scherm nodig dat ook nog eens kleurvast is. Met andere woorden: ziet een jurk op een foto er knalrood uit op jouw scherm, dan is die even rood op een ander goed scherm of na afdruk op een professionele printer, en niet plots roze.

Samen sterk

MSI komt tegemoet aan die nood van grafische professionals door de integratie van True Pixel Mini LED-schermen in zijn Creator-laptopreeks. Die displays combineren twee technologieën die samenwerken om gebruikers haarscherpe, maar ook correcte beelden voor te schotelen.

Eerst en vooral is er de Mini LED-technologie. Mini LED is een doorontwikkeling van LCD en een technologie die naast klassieke OLED staat. In een OLED-scherm licht iedere pixel individueel op, onafhankelijk van de pixel ernaast. Dat zorgt voor diepe zwarten en een mooi contrast, maar de technologie is complex en heeft vooral beperkingen op het vlak van helderheid.

Mini LED

Mini LED werkt net als klassieke LCD-schermen met een LCD-paneel dat de kleuren van de pixels voorziet, en langs achter verlicht wordt. Vroeger gebeurde die verlichting door een handvol lampen, die het hele paneel doorschenen. Zo scheen er nog wat licht door de zwarte LCD-pixels, met een iets grijzer resultaat.

Laptops zoals de MSI Creator 16 AI Studio zijn beschikbaar met een True Pixel Mini LED-scherm.

Op een Mini LED-display is de verlichting afkomstig van duizenden LED-lampjes. Die verlichten slechts een klein stukje van het scherm en kunnen uitgeschakeld worden in zones waar het display zwart moet tonen. Mini LED maakt zo net als OLED diepe zwarten mogelijk. In tegenstelling tot OLED-pixels kunnen de Mini LED-lampjes wel fel schijnen, waardoor de schermtechnologie een hogere maximale helderheid heeft.

Voor de Mini LED-schermen in de MSI Creator-reeks vertaalt zich dat naar een maximale helderheid van 1.000 nits. Dat is niet alleen zichtbaar wanneer je naar HDR-content kijkt, maar zorgt er ook voor dat het scherm beter leesbaar blijft wanneer je buiten zit, of voor een raam op een heldere en zonnige dag.

True Pixel

Mini LED heeft zo heel wat potentieel, maar biedt op zichzelf geen garanties voor correcte kleuren. Dat doet MSI voor zijn True Pixel-schermen zelf. Zo garandeert de laptopspecialist dat de displays honderd procent van het DCI-P3-kleurengamma dekken.

lees ook

[adv] MSI Creator 16 AI Studio A1V: Creatief en krachtig met AI

Die kleurenruimte is de standaard voor professionele videobewerking. Met de volledige dekking ervan, weet je dat het paneel alle details en nuances kan weergeven die je van je beelden verwacht.

Handmatige kalibratie

Dan rest nog de vraag of die details ook juist worden weergegeven. Dat garandeert MSI dan weer door een Delta-E van minder dan twee te beloven. De Delta-E-waarde heeft betrekking op de kalibratie van een scherm, en duidt op het verschil tussen de kleur die wordt weergegeven, en die kleur die zou moeten verschijnen. Hoe kleiner de waarde, hoe nauwkeuriger het scherm. Een Delta-E onder de twee is de norm voor grafische professionals.

Om dat te bewerkstelligen, kalibreert MSI alle True Pixel Mini LED-schermen van zijn Creator-laptops manueel wanneer ze van de fabrieksband rollen. Het resultaat is een fenomenale gemiddelde Delta-E 0,68. De kalibratie wordt verder geverifieerd door Calman-software. Het kalibratierapport krijg je erbij in de doos.

MSI levert een kallibratierapport van Calman af bij zijn laptops met True Pixel-scherm.

De True Pixel-schermen van MSI bieden nog enkele andere garanties. Zie je het label staan, dan weet je bijvoorbeeld dat het paneel minstens een QHD+-resolutie heeft.

Kleurvast werkblad

Al die factoren werken samen om de True Pixel-schermen van de MSI Creator-laptops het perfecte werkblad te maken voor professionals. De Mini LED-technologie zorgt voor een hoge piekhelderheid, zonder dat je moet inboeten op contrast. De hoge resolutie maakt het paneel scherp genoeg voor detailwerk, terwijl de DCI-P3-dekking garandeert dat het scherm alle kleurnuances kan weergeven die nodig zijn. De geverifieerde kalibratie verzekert je er tot slot van dat alle kleurschakeringen die je op de laptop ziet, overeenkomen met de werkelijkheid.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met MSI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home