Podcast G DATA: de cyberdreigingen van de toekomst!

eddy willems gdata

In deze aflevering vertelt security expert Eddy Willems over de cyberdreigingen van de toekomst, die tevens aan bod komen in zijn nieuwe boek. Denk hierbij aan ontwikkelingen rondom IoT en cybercrime, cyberwar, ransomware en Industry 4.0.

Het boek, dat ‘Het Virus’ heet, is een fictief verhaal dat Eddy Willems samen met auteur Alain Dierckx heeft geschreven op basis van zijn ervaringen als security specialist. Het verhaal gaat over Europolinspecteur Lara Hartman en communicatieverantwoordelijke Frank Willems. Samen starten zij een klopjacht om cybercriminelen op te sporen die een zelfrijdende auto hebben gehackt en ontregeld, met een dodelijke crash tot gevolg. Alles lijkt te wijzen op een gevaarlijk computervirus. Er volgt een race tegen de klok om een antivirus te vinden dat het kwaad kan stoppen.

De podcast kan je beluisteren en downloaden via:

Dit is een ingezonden bijdrage van Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA CyberDefense AG. Via deze link vind je meer informatie over de security diensten en -oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home