Nieuwe CEO zorgt voor integratie SecureLink in Orange Cyberdefense

De grote baas van SecureLink is voortaan Filip Verstockt. Hij krijgt de taak om SecureLink samen met twee andere bedrijven samen te brengen onder een nieuwe vlag: Orange Cyberdefense Belgium.

Het zijn vreemde tijden: normaal gingen we met Filip Verstockt op het kantoor van SecureLink praten over zijn nieuwe functie aan het hoofd van Orange Cyberdefense Belgium. SecureLink smelt samen met Zionsecurity en Orange Cyberdefense in Evere, tot een nieuw geheel onder die noemer. Weinig plannen houden echter rekening met een pandemie, dus spreken we Verstockt online als general manager van de nieuwe organisatie die al wel bestaat, maar waaronder de drie bedrijven voorlopig nog even in eigen naam blijven functioneren als deel van Orange Cyberdefense Belgium.

Wie?

Verstockt volgt in essentie de voormalige GM van SecureLink, Jo Vander Schueren, op. Door de integratie van de verschillende bedrijven krijgt hij wel een grotere organisatie onder zich. Techzine praatte eerder met Vander Schueren over de overname door Orange en voelt Verstockt nu aan de tand voor het vervolg.

Filip Verstockt, de nieuwe managing director van Orange Cyberdefense Belgium en Securelink.

Verstockt startte zijn carrière bij een Belgische IT-integrator en vervolgde die rol met een carrière binnen Orange, onder andere als head of sales. “Daar zette ik vooral in op value added services”, vertelt Verstockt. “Die ervaring komt meteen erg van pas in deze nieuwe rol.” Vorig jaar werkte Verstockt tot slot als senior vice president voor Alcatel-Lucent Enterprise, wat in de praktijk overeenkwam met een rol als general manager voor de hele Noord-Europese regio. Vandaag staat de man klaar om die expertise aan te wenden om drie bedrijven samen te voegen tot een geheel dat sterker is dan de som van zijn delen.

Organische match

De integratie zal volgens hem redelijk organisch verlopen, aangezien Orange de drie bedrijven in kwestie niet voor niets kocht. “Het gaat om drie succesvolle en vooral complementaire bedrijven, die zelf snel groeien”, aldus de kersverse general manager. “SecureLink focust op de Belgische lokale middenmarkt, Orange Cyberdefense in Evere richt zich op multinationals en Zionsecurity bezit met zijn aanbod van advisory, governance, risk & compliance, en penetratietests over een welkom luik extra capaciteiten.”

Het gaat om drie succesvolle en vooral complementaire bedrijven, die zelf snel groeien.”

De nieuwe entiteit komt onder centraal management te staan met onder andere één HR-beleid en moet klanten beter dan ooit bedienen. Verstockt: “Orange Cyberdefense Belgium zal zo’n 300 mensen tellen. De organisatie kan daarnaast steunen op expertise binnen de internationale groep, waarin 2.100 mensen actief zijn.” Het belangrijkste effect is al voelbaar, nog voor de officiële naamsverandering van de drie bedrijven: ze hebben voortaan een breder en dieper portfolio ter beschikking.

Kennis delen

Daar schuilt meteen één van de grootste uitdagingen voor Verstockt. “Mensen zijn zo gewoon om in hun vertrouwde omgeving oplossingen te zoeken voor klanten, zodat ze vergeten om erbuiten te kijken.” Zo kunnen de mensen van SecureLink vandaag al beroep doen op een expert van Orange Cyberdefense in bijvoorbeeld Frankrijk om complexe problemen op te lossen. Omgekeerd kan Orange Cyberdefense in Evere dankzij de expertise van SecureLink lokale initiatieven van multinationals in België beter ondersteunen.”

Het is de ambitie van Verstockt om de aanwezigheid bij multinationals te vergroten, de reeds sterke aanwezigheid binnen de middenmarkt te bestendigen en managed security services breder beschikbaar te maken.

Om de enterprises te overtuigen, heeft hij vandaag al een team van vier specialisten vrijgemaakt. “Zij komen van onder andere Orange Cyberdefense in Evere en SecureLink, en combineren technische kennis met ervaring wat de noden van grote bedrijven betreft. Ze ondersteunen vandaag Orange Business Services, waar een salesteam van generalisten de multinationals benadert.”

Meer van hetzelfde

Voor het middensegment verandert er voorlopig weinig. “We hebben een sterk team en de lokale verankering blijft.” Verstockt benadrukt dat bestaande klanten vooral kunnen uitkijken naar een bredere dienstverlening. “De nieuwe capaciteiten die we krijgen, maken het onder andere mogelijk om producten als een gemanagede en gemonitorde dienst aan te bieden in gevallen waar dat vroeger onmogelijk was.”

De lokale verankering blijft.”

SecureLink kan uitkijken naar bijkomende investeringen van het moederbedrijf, die volgens Verstockt alleen maar voordelen zullen hebben voor de lokale dienstverlening. “Wat het portfolio dat we in de markt zetten betreft, behouden we bovendien onze vrijheid.”

Cultuurkwestie

Verstockt kampt natuurlijk wel met de uitdaging van de integratie van drie bedrijven met verschillende mensen in één geheel. Bedrijfscultuur is in zo’n geval een belangrijke factor, zeker wanneer je personeel expertise heeft waarmee ze snel ergens anders aan de slag kunnen als de zaken hen niet aanstaan. De nieuwe baas ziet daar niet meteen problemen.

“De cultuur van de drie bedrijven staat zeer dicht bij elkaar. Er is bij SecureLink een enorme focus op klanten en flexibiliteit. Die is er ook bij Orange Cyberdefense in Evere.” Verstockt wil het DNA van de organisaties bewaren. “Er moet nog een street fighting spirit zijn en we moeten succes blijven vieren.” Hij klinkt ervan overtuigd dat niemand iets zal verliezen, integendeel.

Corona

De timing van de hele transitie is natuurlijk niet ideaal. Verstockt had gehoopt tal van meetings tussen de verschillende bedrijven op te zetten, maar dat maakt de pandemie nu onmogelijk. Hij kijkt daarom naar andere mogelijkheden, die van thuis uit kunnen werken. Naast de interne reorganisatie moet het team zich nu herschikken, rekening houdend met de realiteit. Daarvoor vertrouwt Verstockt op SecureLink-veteraan Tom Decaluwé, die we vorig jaar al hoorden in verband met de talentenoorlog in de sector. Concreet werkt iedereen die kan binnen het bedrijf momenteel thuis en gaan enkel dringende interventies door. SecureLink heeft immers grote klanten binnen de gezondheidssector en wil continuïteit daar als hoogste prioriteit vrijwaren.

Binnenkort zullen SecureLink, Zionsecurity en Orange Cyberdefense Evere enkel onder één merknaam – Orange Cyberdefense – naar de klant gaan. Voor het officiële startschot wacht het nieuwe bedrijf graag nog een feestelijker moment af.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home