Simpel samenwerken: de essentie van Samsung Flip2

Draaien en schrijven

Samsung Flip 2

Een whiteboard digitaliseren kan je complex doen met tal van functies, of je kiest voor eenvoud. De Samsung Flip-reeks kiest voor eenvoud en heeft recent een upgrade gekregen onder de noemer Flip2. Verdient deze line-up zijn plaats in vergaderruimtes en scholen?

Drie jaar geleden zag de Samsung Flip het levenslicht: een gebruiksvriendelijk digitaal whiteboard dat je met de optionele voet handig kan roteren. In portretmodus herken je het product als een digitale flipchart. Horizontaal lijkt het dan weer op een whiteboard. Die flexibiliteit zorgde voor de geboorte van de naam Flip.

“We wilden bij de lancering een heel gebruiksvriendelijk product op de markt zetten”, zegt Kristof Willems, Senior Product Manager Benelux bij Samsung. “Het resultaat is een digitaal toestel met een analoge schrijfervaring, waar je direct mee aan de slag kan zonder vooraf trainingen te moeten volgen.”

Bundels met camera

Met de originele Samsung Flip werd een grondige basis gelegd. Dat neemt niet weg dat elke eerste generatie van een product altijd veel feedback teweeg brengt. Samsung heeft een oplossing bedacht voor alle werkpunten en die gebundeld in de Flip2. Het resultaat is een belangrijke upgrade met tal van verbeteringen. Denk daarbij aan een geïntegreerde webbrowser, tekenen met de vinger, HDMI-uitgang en een penseelfunctie.

Samsung Flip 2

Een camera moet je niet zoeken in de Flip-reeks. Samsung wil dat zijn digitale whiteboard technologie-onafhankelijk werkt. “Wie iets van Cisco koopt, hangt vast aan Webex, net als een Microsoft Surface wordt gebundeld met Teams. Die beperking willen we onze klanten niet opleggen.”

Daarom lanceert Samsung samen met de Flip2 verschillende bundels om het apparaat wél een camera te geven. Zo is er een Cisco-combinatie met de Room Kit Mini alsook een Logitech-bundel met een Tap en Rally of MeetUp-camera. Bij de Cisco-combinatie heeft Samsung zelfs de firmware aangepast met een nieuw Webex-icoontje zodat je gemakkelijk kan wisselen tussen whiteboard en Webex-call.

Samsung lanceert samen met de Flip2 verschillende bundels om het apparaat een camera te geven.

Kristof Willems, Senior Product Manager Benelux bij Samsung

Het lijkt ons logisch dat Samsung aan andere integraties werkt om platformen zoals Microsoft Teams, Hangouts Meet of Zoom te omarmen. Er kan een grinnik af van Willems, maar verder laat hij niet in zijn kaarten kijken.

Samsung Workspace

Willems verwacht wel dat video een essentieel onderdeel wordt van elke vergaderruimte. “Met Covid-19 is thuiswerken het nieuwe normaal geworden, afgewisseld met enkele dagen op kantoor. Niet alle collega’s zijn tegelijk op kantoor, waardoor hybride vergaderingen de norm worden. Hierbij heb je altijd video nodig voor de beste interactie tussen iedereen.”

Komt er dan in de toekomst een Samsung Flip-versie met camera? Volgens Willems niet, opnieuw omdat het merk technologie-onafhankelijk wil zijn. De huidige beschikbare bundels zijn alleszins heel erg in trek. “Ze vliegen de deur uit, we moeten vechten bij de fabrikanten om camera’s te leveren omdat ze overal ter wereld in trek zijn.”

Samsung Flip 2

Om de zakelijke wereld nog meer te charmeren, krijgt de Flip2 een belangrijk nieuw onderdeel: Samsung Workspace. Hier kan je vandaag in Google Workspace of Microsoft Office 365 inloggen om direct aan al je bestanden te kunnen. “Daarnaast hebben we ook Remote Desktop geïntroduceerd onder Samsung Workspace. Hiermee kan je heel gemakkelijk verbinding maken met je pc om snel bestanden van je computer te plukken vanop afstand. Zo hoef je niet langer je laptop mee naar de vergaderruimte te nemen”, zegt Willems.

Nieuw 85-inchformaat

De Samsung Flip2 komt in drie smaken: 55 inch, 65 inch en 85 inch. Die laatste is nieuw en legt een brug tussen het bedrijfsleven en de educatiesector. “Scholen willen een digitale vervanger voor het klassieke bord. Dan was 65 inch bij de eerste generatie Flip te klein. Met Flip2 hebben we een 85-inchvariant die perfect in klaslokalen kan worden geïntegreerd.”

De Flip-reeks dankt zijn naam aan het roterende scherm. Samsung heeft ook enkel voor de 55inchversie een specifieke voet met Flip-mechanisme. Voor de 65 en 85-inchversie moet je bij externe partijen winkelen.Met het OPS-slot achteraan de Samsung Flip2 85-inch mikken we resoluut op de educatiemarkt

Samsung Flip 2

“Met het OPS-slot achteraan de Samsung Flip2 85-inch mikken we resoluut op de educatiemarkt, maar dat neemt niet weg dat het product een plaats heeft in een vergaderruimte. Elk lokaal waar meer dan tien mensen kunnen zitten, heeft baat bij een groter scherm en komt automatisch op een diagonaal van 85-inch uit.”

Beloftevolle integratiemogelijkheden

Met de nieuwe Flip2 heeft Samsung ook de Remote Management-software grondig verbetert. Een IT-admin kan voortaan op afstand een Flip-toestel wissen, om bijvoorbeeld delicaat materiaal na een bestuurdersmeeting te verwijderen. Je kan ook centraal beheren of USB-sticks toegelaten zijn in de Flip2 en je kan de pincode wijzigen. Het automatisch bewaren van documenten en updaten van firmware is ook een belangrijke nieuwe functie in Remote Management.

Met het OPS-slot achteraan de Samsung Flip2 85-inch mikken we resoluut op de educatiemarkt.

Kristof Willems, Senior Product Manager Benelux bij Samsung

Samsung heeft goed geluisterd sinds de introductie van de originele Flip drie jaar geleden. De nieuwe Flip2 heeft tal van verbeteringen aan boord en aan de software wordt continu gesleuteld om op korte termijn nieuwe functies te introduceren. De native integratie met Cisco Webex is al een goede eerste stap. Aan Samsung om ook andere partijen aan boord te trekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home