40% van de huidige bedrijven zal binnen 5 jaar niet meer bestaan

Wim Smets over wat digitale transformatie en bergbeklimmingen met elkaar gemeenschappelijk hebben.

Wim Smets Digitalize

Voelt de digitale transformatie waar je met je bedrijf voor staat aan als een lawine die met grote snelheid naar beneden dondert? De digitale samenleving verplicht organisaties een transformatieproces in gang te zetten, maar zoiets is een extreme uitdaging langs een pad met onverwachtse lawines en bergen van weerstand.

Wie, wat, Wim?

Complexe, internationale transformaties bij multinationals en overheidsinstellingen leiden, IT-outsourcing contracten verkopen en implementeren, strategische richtlijnen uitzetten en transformatiemanagers coachen is een gevarieerde job die je scherp houdt.

Zeker in combinatie met deelnemen aan expedities naar de top van de wereld en avonturen in de Sahara en op de Noordpool. Zo’n dingen leveren niks dan bijzonder boeiende inzichten en ervaringen op.

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Je verwacht het niet meteen, maar transformatieprocessen en bergbeklimmingen hebben wel degelijk een link. Beide vereisen vaardigheden die je alleen maar kunt opdoen door ervaring en enkel een grondige voorbereiding is een garantie op succes.

Tijdens de uitvoering zijn hard werken, flexibiliteit en teamwork noodzakelijk. Aan beide uitdagingen zijn enorme risico’s verbonden. Tijdens een expeditie weet je op voorhand niet exact wat je te wachten staat. Je moet weerbaar zijn om moeilijkheden te overwinnen en wendbaar om met onverwachte gebeurtenissen om te kunnen gaan. Diezelfde wendbaarheid en weerbaarheid zijn de sleutels tot succes bij het uitvoeren van transformaties. Beschouw het als een bedrijfsavontuur waarbij je je doorzettingsvermogen, flexibiliteit en teamwork aan een stresstest onderwerpt.

Tijdens de keynote “The only way is up” krijg je de sleutels tot succes om toe te passen wanneer je een nieuw bedrijfsavontuur aangaat. Ervaringen vanop extreme hoogte worden vertaald naar inspirerende, praktische tips voor ondernemers en managers. Aan de hand van persoonlijke ervaringen leer je hoe je die inzichten zelf toepast. En of dat broodnodig is, want volgens een studie van Capgemini zal 40 procent van de huidige bedrijven binnen 5 jaar niet meer bestaan omdat het veranderingstempo niet aankunnen.


Dit is een aangeleverde bijdrage van Wim Smets. Benieuwd naar zijn inzichten en hands-on tips van Wim Smets? Registreer je dan hier voor Digitalize.

Wim Smets schreef zijn ervaringen en tips neer in het boek “The only way is up, dat verkrijgbaar is voor 29,99 euro. Speciaal voor Digitalize krijg je bij LannooCampus 10% korting met kortingscode “way10”. De code is enkel geldig via de webshop van LannooCampus (www.lannoocampus.be/nl/only-way) tot en met 31/10/2022 en is niet cumuleerbaar met andere promoties en kortingscodes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home