Techzine-jaaroverzicht: de beste stukken van 2018

2018 jaaroverzicht

We blikten reeds terug op het opvallendste technieuws van 2018, maar bij Techzine graven we graag dieper. Met verdiepende artikels informeren we onze lezers zo goed mogelijk over bredere trends en ontwikkelingen in IT. Dit zijn onze meest gelezen achtergrondstukken van 2018.

Het afgelopen jaar gaven we duiding bij evoluties in software en hardware, legden technische begrippen als Kubernetes, ultra vectoring en edge computing glashelder uit, en spraken met heel wat interessante figuren uit de industrie.

1. Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen

Van knippen en plakken in de cloud tot nieuwe tools voor IT-beheer. We gingen aan de slag met de recentste feature-update van Windows 10 en maakten een overzicht van onze favoriete nieuwe functies.

2. Wat je moet weten over Microsoft Office 2019 en Office 365

Microsoft lanceerde dit jaar Office 2019. Dat zorgde bij sommige gebruikers voor verwarring, want hoe verschilt het product van Office 365? We scheppen duidelijkheid in dit artikel.

3. Edge computing is het zenuwstelsel van het Internet of Things

Edge computing gaat hand in hand met het Internet of Things en betekent in zekere zin een stap terug van de cloud. De verwerking van data vindt dichter bij de bron plaats, wat heel wat voordelen met zich meebrengt.

4. E-mail spoofing: hoe een hacker jouw e-mailadres kan kapen

E-mail spoofing is een veelgebruikte techniek waarbij het e-mailadres van de afzender vervalst wordt. Het wordt vaak gebruikt bij phishingpogingen of om spamberichten te verspreiden. Hoe werkt het?

5. Hoe Proximus met ultra vectoring aan sneller internet werkt

Glasvezel is de toekomst, maar de uitrol ervan in heel België is een project op lange termijn. Daarom zijn tussenoplossingen cruciaal. De huidige telefoonkabel heeft zijn beperkingen, maar ultra vectoring opent binnenkort de weg naar snellere prestaties.

6. Kubernetes: wat is het en waarom verovert het in snel tempo de wereld?

Kubernetes is hip, maar tenzij je zelf een ontwikkelaar bent, reikt je kennis waarschijnlijk niet verder als ‘het heeft iets met containers te maken’. We onderzoeken in iets meer detail wat Kubernetes is, en waarom het plots zo populair is.

7. Salarisgids: deze lonen mag je verwachten in de IT-sector

Uit een onderzoek van Robert Half blijkt dat 6 op de 10 CIO’s in België het steeds moeilijker vinden om gekwalificeerde IT-professionals aan te werven. Nochtans komen er heel wat extra permanente en tijdelijke functies vrij. We overlopen alle functies en welk loon je mag verwachten.

8. Waarom USB-C op een monitor de heilige graal is

In een ideale wereld kan je alles met één type kabel verbinden. We zijn bijna daar. USB-C is aan een flinke opmars bezig. Het veroverde je smartphone, druipt binnen op je laptop en ook monitors omarmen de standaard. Is de heilige graal gevonden?

9. Jonathan Berte: “Artificiële intelligentie is een storm die op ons afkomt”

Er komt een hele nieuwe ecomomie aan die op basis van big data en artificiële intelligentie draait. We moeten ons als maatschappij voorbereiden op die AI-storm, waarschuwt Jonathan Berte, CEO van het Gentse AI-bedrijf Robovision.

10. Microsoft koopt GitHub voor 7,5 miljard dollar: waarom dit een briljante zet is

Microsoft nam dit jaar GitHub over voor 7,5 miljard dollar. Het populaire portaal voor ontwikkelaars heeft moeite om geld te verdienen, maar daar gaat het Microsoft niet om. De 24 miljoen ontwikkelaars zijn van goudwaarde voor cloudplatform Azure.

 

Gerelateerd: Techzine-jaaroverzicht: het opvallendste technieuws van 2018

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home