Ruckus Cloud Wi-Fi brengt tech naar de app-generatie

ruckus cloud wifi

Draadloos internet is een basisrecht: je verwacht het overal en het moet goed werken. Maar hoe beheer je al die verschillende wifipunten en waar moet je capaciteit uitbreiden? Ruckus heeft met Cloud Wi-Fi een intelligente oplossing die krachtig is, zonder de nodige complexiteit. Ideaal voor de app-generatie van vandaag.

Wifi is overal, maar het moet wel werken en als bedrijf moet je er de controle over hebben. Je kan niet zomaar wifi aanbieden zonder de juiste infrastructuur. Ruckus Networks heeft de afgelopen 15 jaar heel wat ervaring opgebouwd qua wifi-architectuur. Ze zijn de nummer één carrier wifi en voorzien nagenoeg alle grote steden van een breed wifibereik. De grootste uitdagingen zijn altijd de plaatsen waar wifi heel lastig is, of waar flessenhalzen ontstaan. Aparte instellingen in lastige configuratieconsoles zijn volgens hen verleden tijd; een strakke en intuïtieve webinterface is vandaag meer dan ooit nodig voor de app-generatie.

Wifibeheer

Ruckus brengt voortaan onder noemer Cloud Wi-Fi een eenvoudig format naar bedrijven, zodat perfecte wifi eenvoudig configureerbaar is zonder specifieke IT-skills. We babbelen met Steve Johnson, Regional Director Noord-Europa bij Ruckus Networks. “Met de introductie van Cloud Wi-Fi twee maanden geleden in Europa willen we wifibeheer eenvoudiger maken. Kleine en middelgrote organisaties hoeven niet langer de nodige netwerkkennis in huis te halen. Wie een netwerkbasis heeft, kan de eenvoudige webinterface begrijpen en configuraties aanpassen waar nodig.”

 

ruckus cloud wifi

 

Een nieuwe omgeving van wifi voorzien is eenvoudiger dan ooit. Je kan vooraf de nodige access points configureren zodat je enkel de serienummers moet invullen om alles te activeren. Johnson legt verder uit: “Neem nu een keten van schoenenwinkels. Elke winkel heeft een of twee access points, maar er zijn 70 winkels in heel het land. Door eenvoudig access point-abonnementen aan te kopen, kan de IT-dienst die vooraf configureren en doorsturen naar de winkel. Het enige wat moet gebeuren is een netwerkkabel insteken, voeding, en alles werkt.”

Online portaal

Het online portaal maakt het eenvoudig voor klanten om hun eigen hotspot te personaliseren voor klanten. Je kan er een logo kiezen, stukje tekst voorzien en eventueel een promobanner. De klant kan inloggen met Twitter, Facebook, LinkedIn of Google. Belangrijk: wat de tool niet doet, is het verzamelen van persoonsgegevens. Er zitten wel de nodige tools om een klantenanalyse te doen.

 

 

“Stel, je hebt drie restaurants. Je zou verwachten dat vrijdag, zaterdag en zondag het drukst zijn ’s avonds. In de webinterface verwacht je dan ook drie pieken omdat het aantal wificonnecties hoog ligt. Stel dat één restaurant telkens niet goed scoort op zaterdagavond, dan zie je dat direct in een grafiek. Misschien is er wel een café in de straat die zaterdagavond live voetbal toont of is er een nieuwe bar geopend in jouw straat en kan je beter een promotie houden. Dankzij ingebouwde reports kan je belangrijke zakelijke beslissingen nemen,” zegt Johnson.

WaaS

Ruckus omschrijft hun aanbod graag als WaaS, Wifi as a Service. Op de vraag of ze ooit een volledige SaaS-oplossing willen aanbieden waarbij de access points worden verhuurd, reageert Johnson duidelijk en kordaat. “In Europa zijn onze partners van cruciaal belang. Zij verkopen de hardware en kunnen daarna kiezen of ze hun eigen support leveren of de Cloud Wi-Fi-oplossing.  Ze hoeven geen schrik te hebben dat wij business van hen gaan wegnemen.”

 

Ruckus omschrijft hun aanbod graag als WaaS, Wifi as a Service.

 

Steve Johnson verwacht in Europa heel veel van specifieke verticals zoals gezondheidszorg of onderwijs. “Scholen zijn het perfecte voorbeeld voor Cloud Wi-Fi. We hebben verschillende access points: indoor, outdoor of board (high density) voor elk onderdeel van de school. Die hebben al snel 1.000 gebruikers in totaal, maar er zijn maar een handvol IT-mensen die het netwerk onderhouden. Daar schuilt de kracht van een overzichtelijke webinterface die begrijpbare info toont en uitbreidingen vereenvoudigt naar de toekomst toe.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home