[ADV] FRITZ!Box 6890 LTE: een router met back-up voor kleine ondernemingen

[ADVERTORIAL] Heb je het soms ook voor dat het internet in je bedrijf uitvalt? Enkele koffies en een clean desk later, zit er niets anders op dan je medewerkers toch maar naar huis te sturen. Tenzij je een back-upverbinding hebt natuurlijk. Voor de kmo’s die liever geen hoge abonnementskosten betalen voor zo’n back-up-internetlijn, is er vanaf nu de FRITZ!Box 6890 LTE van AVM.

Op het eerste zicht ziet het toestel eruit als een klassieke VDSL-router, maar wie het toestel goed onder de loep neemt, merkt aan de achterkant een kleine uitsparing voor een simkaartslot. Daarin schuilt de grote kracht van de FRITZ!Box 6890 LTE, die compatibel is met datasimkaarten van alle providers. De geïntegreerde router werkt dus zowel via het vaste netwerk als het mobiele netwerk. Als de verbinding het via VDSL of de kabel laat afweten, dan schakelt de router automatisch over op 3G of 4G – afhankelijk van de simkaart en de regio.

 

avm fritz!box 6890

 

Gemakkelijk en goedkoop

Iedereen met een kabelaansluiting kan de FRITZ!Box 6890 LTE na zijn kabelmodem installeren om een netwerk uit te bouwen. VDSL-klanten kunnen de gratis modem van hun provider in principe dan weer naar het containerpark brengen en dit exemplaar aansluiten, en zowel kabel- als VDSL-klanten kunnen een microsimkaart van een willekeurige provider in het toestel steken. Met die laatste optie hebben ze altijd een back-up voor wanneer de internetverbinding uitvalt.

“Heeft je onderneming plotsklaps geen internet meer? Dan is het niet meer nodig dat medewerkers van hun smartphone een hotspot maken, want de modem schakelt automatisch over op het mobiele abonnement”, zegt Gerrit Brugman, Country Manager België & Luxemburg bij AVM. “Bijkomend voordeel is dat je vooraf eenvoudig je datalimiet kan instellen. Als je de factuur van de mobiele provider dan in de bus krijgt, kom je niet voor verrassingen te staan.”

 

 

Voor bedrijven die helemaal geen internetverbinding kunnen krijgen, zoals een beachbar of een foodtruck, kan de FRITZ!Box 6890 LTE ook enkel met 4G worden gebruikt. Ook bestaat er een mogelijkheid tot het combineren van de vaste met de mobiele aansluiting om zo een trage vaste lijn een boost te geven. Dit is interessant voor locaties waar alleen een trage ADSL-verbinding beschikbaar is.

Allround communicatiemodem

“De modem is helemaal op maat van kmo’s”, gaat Gerrit Brugman verder. “Niet alleen is het de ideale back-up, ook is het een VPN-oplossing om medewerkers vanaf thuis te laten inloggen, beschikt het over een telefooncentrale voor VoIP en is er de mogelijkheid om vaste toestellen op aan te sluiten. Bovendien heeft hij een geïntegreerd antwoordapparaat met vijf mailboxen en voice-to-mail-functie. En wie de 7.01-update van FRITZ!OS uitvoert op de FRITZ!Box 6890 LTE, profiteert automatisch ook van Mesh WiFi. Op die manier heeft u WiFi tot in het kleinste hoekje van je bedrijf”

 

Dit is een ingezonden bijdrage van AVM. Via deze link vind je meer informatie over de netwerkoplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home