Ransomware in de verkoopsector: frequent fenomeen of zeldzaam voorval?

ransomware

Sophos maakt de huidige situatie van ransomware in de verkoopsector duidelijk dankzij een onderzoek bij 435 leidinggevende IT-profielen. Of ransomware-aanvallen vaak voorkwamen in 2020, wat de impact ervan was en hoeveel ze ongeveer gekost hebben, lees je in onderstaand onderzoek.

In onderstaande whitepaper van Sophos gaat het bedrijf dieper in op het aantal wereldwijde ransomware-aanvallen in de verkoopsector in 2020, naast de impact ervan. Verder wordt ingezoomd op de kosten, hoeveel data winkels hebben kunnen herstellen en hoe handelszaken zich verhouden ten opzichte van organisaties in andere sectoren.

Meest bedreigde sector naast onderwijs

De verkoopsector was naast het onderwijs de meest bedreigde sector in 2020. Maar liefst 44 procent van de organisaties kreeg een ransomware-aanval te verduren. Online shoppen werd tijdens de pandemie nog belangrijker dan ervoor en het aantal transacties schoot de hoogte in. En daar smullen cybercriminelen natuurlijk van.

Hierdoor moesten IT-teams nog harder werken om hun organisatie te beschermen, maar konden ze tegelijkertijd ook hun kennis en skills verbeteren.

Wat met data en losgeld?

Cybercriminelen waren in staat de data van iets meer dan de helft (54%) van de organisaties te versleutelen. Bijna een derde van die bedrijven betaalden ook het gevraagde losgeld. Helaas kregen de meeste gemiddeld maar 67 procent van hun data terug.

Hoe hoog het losgeld en de herstelkosten opliepen én hoe handelszaken in de toekomst beter kunnen inspelen op dreigingen van buitenaf? Dat lees je in onderstaande whitepaper van Sophos.

Alle cijfers en mogelijke oplossingen zijn in een mooi overzicht gegoten. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en op downloaden te klikken.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home