Ransomware: een stand van zaken in 2020

Het IT-nieuws wordt regelmatig gedomineerd door verhalen over bedrijven en overheidsdiensten die zijn lamgelegd door ransomware en pas worden ‘vrijgelaten’ als ze honderdduizenden of miljoenen dollars neertellen. Maar vertellen die berichten wel het hele verhaal?

Om te begrijpen wat er zich echt achter de schermen afspeelt, gaf Sophos de opdracht om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren bij 5000 IT-managers in 26 landen waaronder België. De resultaten bieden gloednieuwe inzichten in wat er precies gebeurt wanneer een organisatie getroffen wordt door een ransomwareaanval. Het onderzoek onthult bij hoeveel van deze aanvallen daadwerkelijk gegevens worden versleuteld, hoeveel slachtoffers losgeld betalen, welke invloed die betaling heeft op de algemene herstelkosten en welke rol een cyberbeveiligingsverzekering speelt. En de resultaten zijn verrassend.

In onderstaande white paper ontdek je onder andere welke effecten een ransomware-aanval vandaag heeft, wat de kosten zijn die er doorgaans mee gepaard gaan en wat de impact is van losgeld betalen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home