Drie onmisbare elementen voor een Zero-Trust Network Access-strategie

De connectiviteit, samenwerkingsmogelijkheden en apparaten evolueren voortdurend, maar door die uitbreiding komen er ook steeds nieuwe gevaren bij. Hoe hou je je bedrijf in zo’n landschap veilig? Wel, met een volledige zero-trustaanpak die alles en iedereen op je netwerk begrijpt en controleert.

Dankzij de digitale innovatie gaat de productiviteit met sprongen vooruit, maar die snelle vernieuwing brengt ook nieuwe cyberbeveiligingsrisico’s met zich mee. Aanvallers, malware en geïnfecteerde apparaten die de beveiligingscheckpoints van het netwerk weten te omzeilen, krijgen vrij spel zodra ze binnen raken. Organisaties kunnen de gebruikers en apparaten op en buiten hun netwerk dus niet langer blind vertrouwen. Beveiligingsexperts moeten ervan uitgaan dat elk apparaat op het netwerk mogelijk geïnfecteerd kan zijn en dat elke gebruiker kritieke bronnen opzettelijk of onbedoeld in gevaar kan brengen.

Hierop biedt ‘ZeroTrust Network Access’ (ZTNA) een gepast antwoord: deze strategie transformeert het traditionele model van open netwerken met inherent vertrouwen in een zero-trustmodel waarbij de netwerktoegang streng wordt gecontroleerd.

In deze white paper ontdek je de drie essentiële pijlers voor een ZTNA-strategie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home